Annonce

Critérium du Dauphine-ruten offentliggjort
22. februar 2021 18:15Foto: A.S.O./ Alex Broadway
af Johan Hørstrup

Det franske etapeløb Critérium du Dauphine har offentliggjort ruten for 2021 udgaven. Løbet starter den 30. maj i Issoire, og slutter i Les Gets søndag den 6. juni.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 20: Fuglsangs-sejr, Criterium du Dauphine og flere styrt

se mere cykling på

Det otte etape lange etapeløb byder i år på tre halvkuperede etaper, tre bjergetaper, en enkelt flad etape, samt en 16,5 kilometer lang enkeltstart.

 

Sidste år lykkedes det colombianske Daniel Martinez (INEOS Grenadiers) at løbe med sejren, efter at Primoz Roglic måtte trække sig før den sidste etape.

 

Med tre bjergafslutninger på sjette, syvende, og ottende etape er der lagt op til at årets udgave af det franske etapeløb kan blive lige så dramatisk som sidste års udgave.

 

 

 

Løbet starter med fire etaper i Auvergne og Rhône-dalen. Her byder ruten på en halvkuperet rundstrækning om Issoire på første etape, og en kuperet 173 kilometer lang anden etape, inden den står på en flad tredje etape.

Annonce

 

Fjerde etape er en 16,4 kilometer lang enkeltstart fra Firminy til Roche-la-Moliére, inden den igen byder på kuperet terræn på den 175,5 kilometer lange femte etape fra Saint-Chamond til Saint-Vallier.

 

På sjette etape bevæger vi os ind i Alperne med løbets første bjergafslutning på Le Sappey-en-Chartreuse. Den bliver efterfulgt af endnu en bjergafslutning på syvende etape, hvor rytterne skal forcere to stigninger uden for kategori, med Col du Pré som den første inden etapen skal afgøres på La Plagne.

 

Løbets ottende etape er endnu en bjergetape, hvor rytterne skal over seks kategoriserede stigninger på 147 kilometer før de slutter på Les Gets. Her skal de blandt andet over kategori 1 stigningen  Col de la Colombiére og endnu et bjerg uden for kategori i form af Col de la Joux Plane.

 

Startlisten består i år af de 19 WorldTour hold samt de to franske professionelle kontinentalhold B&B Hotels - P/B KTM og Arkea Samsic.

 

Annonce

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL FELTETS SÆSONSPIL?

INFO
Criterium du Dauphine
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewSaabye tilbage på dansk jord: Skal starte på en frisk

Landevej

Livestream masser af cykling - Specialtilbud på Discovery+

Landevej

Colombiansk stjerne har overvejet karrierestop

Landevej

Eksklusivt interviewSaabye og Lønne vender hjem til den danske cykelscene

Landevej

Eksklusivt interviewColoQuick-talent i EM-trøjen: Det var noget specielt

Landevej

Video i artiklenOptakt: Paris-Nice

Landevej

Tilmeld dig CeramicSpeed Race Series

E-cykling

Annonce