Carretero triumferer i klatrerspurt i Asturien
01. maj 2021 17:15Foto: Photo Gomez Sport / Movistar Team
af Joachim Alexander Farshøj

Movistars Hector Carretero var i dag hurtigste mand blandt klatrerne, da anden etape af Vuelta Asturias skulle afgøres i en meget, meget reduceret spurt.

Annonce

Hector Carretero (Movistar Team) var hurtigst blandt de langsomme på anden etape af Vuelta Asturias.

 

Den spanske klatrer, der nok er mest kendt for sit arbejde for Richard Carapaz under Giro d'Italia anno 2019, var blandt de få, der overlevede den hårde finalestigning Alto del Acabo, og samtidig kunne følge førertrøjeindehaveren Nairo Quintana (Arkea-Samsic) på den efterfølgende nedkørsel, inden han i en sand klatrerspurt krydsede stregen først i Cangas del Narcea.

 

Carretero vandt spurten foran sin holdkammerat, Antonio Pedrero, der afrundede en stor dag for Movistar i det asturiske, efter de også havde haft unge Einer Rubio i udbrud på Alto del Acabo.

Thomas styrter i opløbet og Woods vinder 4. etape af Romandiet Rundt – se afslutningen her

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Nairo Quintana forsvarede sin førertrøje uden de helt store problemer.

 

UDFORDR DINE VENNER I GIRO-MANAGERSPILLET - PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER

 

Etapereferat:

200 kilometer i de asturiske bjerge ventede rytterne i Vuelta Asturias-feltet, da anden etape i dag blev skudt i gang efter gårsdagens regnvejrssejr til storfavoritten til Nairo Quintana. På menuen var flere forskellige stigninger i varierende længde, inden dagens hovedret, den hårde Alto del Acabo ventede 25 kilometer fra stregen, efterfulgt af en hurtig nedkørsel til målstregen i Cangas del Narcea.

Annonce

 

Dagens morgenudbrud, bestående af Ander Okamika (Burgos-BH), Jose Diaz (Delko), Mathieu Burgeaudeau (Team Total Direct Energie) og Fabien Doubey (Team Total Direct Energie), kom afsted i løbet af den første halve time, men Arkea-Samsic og Nairo Quintana var ikke i gavehumør, så franskmændene lod aldrig udbruddets forspring blive specielt stort.

 

Allerede med 80 kilometer til stregen var forspringet nede på to minutter og 30 sekunder, og sådan blev det holdt, indtil positionskampen for alvor tog fart hen mod bunden af Alto del Acabo, der også er kendt fra Vuelta a España, hvilket kostede for udbruddet, på trods af at kvartetten havde fået selskab af en bunke ryttere, herunder den talentfulde basker, Unai Cuadrado (Euskaltel Euskadi).

 

Showdown på Alto del Acabo

Med 26 kilometer til stregen ramte udbruddet bunden af Alto del Acabo med et forspring på blot halvandet minut, og den tidlige WorldTour-stjerne, Ilnur Zakarin (Gazprom RusVelo) var den første fra feltet til at tage tingene i egen hånd, da russeren angreb på den stejle del af Acabo.

 

Zakarin fik ikke lov at sejle væk, men det var dog nok til at hente alle ryttere fra udbruddet udover Burgaudeau og Cuadrado, der stadig rallede et lille stykke foran feltet.

 

De to holdt dog ikke meget længere, og i stedet var det Movistar-talentet Einer Rubio og den tidlige Movistar-rytter, Victor de la Parte (Team Total Direct Energie), der tvang Nairo Quintana til at tage fronten i feltet for at forsvare sin føring.

Annonce

 

UDFORDR DINE VENNER I GIRO-MANAGERSPILLET - PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER

 

Quintana holdt farten høj i det reducerede felt, men det stoppede ikke De la Parte og Rubio i at krydse toppen af Alto del Acabo først med et forspring på 23 sekunder til førertrøjen, inden etapen skulle afgøres af nedkørslen til målet i Cangas del Narcea.

 

På nedkørslen viste Nairo Quintana prøver på sine fantastiske nedkørselsevner, og den dobbelte Grand-Tour-vinder hentede uden problemer De la Parte og Rubio, inden det hele trak op til spurt blandt løbets bedste klatrere, da fronten var samlet med fire kilometer igen.

 

Under den røde flamme stod det klart, at sejrherren skulle findes i en spurt, og her viste Hector Carretero sig som hurtigste mand foran holdkammeraten Antonio Pedrero. Således kunne Movistar-duoen fejre en flot dobbeltsejr i Asturien, uden at de dog for alvor truede Nairo Quintanas føring. 

 

Løbet afsluttes med tredje etape i morgen.

Annonce

INFO
Vuelta Asturias
Nyheder Profil Resultater
Einer Augusto Rubio
Nyheder
Victor de la Parte
Nyheder
Total Direct Energie
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Se alle Giro-etaper uden reklamer

Landevej

Video i artiklenFavoritvurdering: Søndagens løb i Frankrig, Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 9. etape af Giro d’Italia

Landevej

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Varsel om brud på 13 års tørke?

Landevej

Video i artiklenFølg søndagens store bjergetape i Appenninerne

Landevej

Usårlig canadier vandt igen - Heuer bedste dansker

MTB

Video i artiklenFrustreret Nibali må fokusere på hjælperolle

Landevej

Annonce