Brite henter etapesejr efter monsterspurt
08. maj 2021 16:26Foto: SWpix.com
af Johan Hørstrup

Alice Barnes tog sejren på tredje etape af kvindernes Valencia Rundt, efter at have kørt en monsterspurt.

Annonce

Canyon-SRAM-rytteren Alice Barnes tog sejren på tredje etape af kvindernes Valencia Rundt. Efter at have åbnet spurten med 300 meter til mål lykkedes det briten at slå Moivstar-rytteren Sheyla Gutierrez og gårsdagens etapevinder Sandro Alonso.

 

I toppen af det samlede klassement var der ikke nogen ændringer, hvilket betyder at Annemiek van Vleuten går til sidste etape iført den orange førertrøje. Hun fører foran spanske Mavi Garcia og sin norske holdkammerat Katerine Aalerud.  

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

 

Etaperefetarat:

Det var en varm dag i det spanske, da rytterne i dag skulle ud på 120 kilometer fra Sagunt til Valencia. Starten af dagens etape var præget af mange angreb, hvor Hannah Ludwig (Canyon-SRAM) var første rytter der kom væk fra feltet.

Få enkeltstarts-kilometer, grus-etapen og bjergene: Bliv helt klar til Giro-ruten

SE ALLE TOUR-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Ludwig fik hurtigt et forspring på et minut til feltet, hvor fem ryttere også have kommet afsted. Her var det lykkedes Georgia Williams (Team BikeExchange), Heidi Franz (Rally Cycling), Debora Silvestri (Top Girls Fassa Bortolo), Christina Schweinberger (Doltcini - Van Eyck Sport - Proximus) og Michaela Gill (Bizkaia Durango) at kommer væk fra feltet.

 

Ved dagens første indlagte spurt efter 49,9 kilometer havde de fem forfølgere hentet Ludwig efter en hæsblæsende første time, hvor rytterne havde kørt med en gennemsnitsfart på 41,4 kilometer i timen. Her vandt Franz spurten foran Silvestri og Schweinberger.

 

Mens udbruddet fordelte pointene i den indlagte spurt mellem sig, skete der et stort styrt i feltet. Her var den spanske mester Mavi Garcia (Alé BTC Ljubljana) en tur i asfalten. Spanieren slap dog uden de store skader, og kom hurtigt tilbage til feltet igen.

Annonce

 

Også Olivia Ray (Rally Cycling) og gårsdagens etapevinder Sandra Alonso (Bizkaia Durango) var nede. Mens Alonso kom tilbage til feltet sammen med Garcia, så det værre ud for Ray, der måtte udgå af løbet og køres på hospitalet.

 

Samtidigt begyndte feltet at holde udbruddet i kortere snor, og med 40 kilometer til mål var de seks udbruddere hentet igen. Herefter overtog Movistar fronten af feltet, for at holde førertrøjeindehaveren Annemiek van Vleuten ude af problemer.

 

Trio på togt og Canyon-SRAM med britisk monster

Med 24 kilometer til mål så vi endnu et udbrudsforsøg. Denne gang var det Malgorzata Jasinska (Burgos BH) der kom afsted. Bag hende forsøgte Nicole Steigenga (Doltcini - Van Eyck Sport - Proximus) og Giorgia Bariana (Top Girls Fassa Bortolo) at køre op til polakken.

 

Med 15 kilometer til mål var de tre ryttere samlet, og havde opbygget et forspring på 45 sekunder. Feltet havde dog ikke tænkt sig at lade de tre ryttere komme for langt væk. Med ni kilometer til mål var forspringet nede på blot 25 sekunder, da Canyon-SRAM og Team BikeExchange satte sig frem i feltet.

 

Med 5 kilometer til mål var det dog slut for Steigenga og Jasinska, og det så nu ud til at blive det ventede spurtopgør i Valencia. Bariani havde dog ikke tænkt sig at give op og forsøgt sig med et angreb. Hun måtte dog også se sig hentet med 2 kilometer til mål.

 

Det var nu tid til at sprinterholdene skulle til at gøre sig klar. Her var Canyon-SRAM-holdet der tog fronten ind under den røde flamme. Her skulle holdets sprinter Alice Barnes leveres.

Annonce

 

Efter at have startet spurten med 300 meter til mål, kunne Barnes gøre forarbejdet færdigt og hente sejren. Hun henviste Sheyla Gutierrez (Movistar) til andenpladsen, og Sandra Alonso (Bizkaia-Durango) til tredjepladsen.

 

I det samlede klassement fører Annemiek van Vleuten (Movistar) stadig foran Mavi Garcia (Alé BTC Ljubljana) og Katrine Aalerud (Movistar) inden løbets sidste etape.

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

INFO
Canyon - SRAM
Nyheder
Setmana Ciclista Valenciana
Nyheder Profil Resultater
Annemiek van Vleuten
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenTour de France 2021: Bjergtrøjen

Landevej

Video i artiklenTour de France 2021: Bjergtrøjen

Landevej

Belgier sejrer efter solotogt - Stjernefrø imponerer i debut

Landevej

Danskerhold skifter navn efter ny sponsor

Landevej

Video i artiklenTour de France: Pointtrøjen

Landevej

Eksklusivt interviewRoglic-chef: Den komplette rytter vinder Touren

Landevej

Tour de France: Holdoversigt

Landevej

Annonce

ANNONCE