Bernal afviser splid med Froome
05. juli 2020 14:25Foto: Sirotti
af Christian Frese

Egan Bernal og Chris Froome er ikke blevet uvenner over, hvem der skal være kaptajn på Team Ineos ved det kommende Tour de France. Briten skulle angiveligt være blevet utilfreds med colombianerens ønske om at køre egen chance i Frankrig, men det afviser den regerende Tour-vinder.

Annonce

Tilbage i maj lød flere historier på, at Chris Froome skulle være blevet rasende over Egan Bernals udtalelser om, at colombianeren har tænkt sig at køre sin egen chance under årets Tour de France.

 

Froome skulle efter sigende have klaget til ledelsen på Team Ineos og krævet rollefordelingen på holdet afgjort, men ifølge den forsvarende Tour-vinder Bernal har rygterne intet på sig.

 

”Han var ikke vred. Hvad der skete var, at vi snakkede om det på daværende tidspunkt. Froomes udtalelser kom ud i offentligheden, og folk tog det som om, at han var sur på mig, hvilket han ikke var. Han blev aldrig vred på mig over det, som jeg sagde”, udtaler Bernal til El Tiempo.

Nibali vinder på toppen af Val Thorens, mens Bernal vinder Tour de France!

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

I samme periode løftede 35-årige Froome sløret for, at han overvejede sin fremtid efter et årti på det britiske storhold, men Bernal forventer at forblive holdkammerat med den firedobbelte Tour-vinder i de kommende måneder på Ineos.

 

”Vi er venner, og vi ønsker alle at bevæge os fremad og vinde. Her er holdsejre den vigtigste ting”, siger Bernal, som foruden Froome også får selskab af 2018-vinderen Geraint Thomas ved Tour-start den 29. august.

 

”Chris, Geraint og jeg er meget ærlige overfor hinanden. Når vi ser, at en er bedre (end de andre), vil det hjælpe. Du kan ikke sige: ”Jeg er lederen” - hvis jeg skal arbejde for Froome, så vil jeg gøre det. Hvis han skal ofre sig for mig, er jeg sikker på, at han vil gøre det, og det samme med Geraint”.

Annonce

 

I slutningen af maj bekræftede Team Ineos i en erklæring til Cyclingnews, at alle tre ryttere skulle forberede sig på at blive kaptajn i Touren, og at rollerne ville blive fordelt, når mandskabet var blevet mere bevidst om rytternes form.

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Vind en Merida cykel til værdi af 40.000 kroner

Landevej

Eksklusivt interviewEg kæmper for ny kontrakt: Jeg vil leve af min passion

Landevej

Video i artiklenSi o No: Sover man godt efter en Grand Tour-etape?

Video

Evenepoel inden bjergslag: Stadig tidligt i Giroen

Landevej

Video i artiklen”Kommer de ikke op dér, får de en ørefine” – Brian Holm og co. vender Mollema/Bouchard-hul

Video

Video i artiklenBouchard og Mollema igangsætter jagten med 133 kilometer til mål

Video

Video i artiklenMäder og Ravanelli med i seksmandsudbrud – se frontgruppen i aktion her

Video

Annonce