EKSKLUSIVT

Baneekspert efter drama: Det overrasker mig
03. august 2021 13:48Foto: SW Pix
af Andy Joachim Pedersen

Da Frederik Rodenberg kolliderede med Charlie Tanfield under dagens OL-semifinale, nåede Alex Rasmussen at tænke, at de danske medaljechancer var ovre. Nu tør han godt igen tro på dansk guld.

Annonce

Det var dramatik til den helt store guldmedalje, da Danmark tidligere i dag sikrede sig en finaleplads ved OL. At situationen skulle ende med et styrt, kom som en overraskelse for de fleste, og også for den tidligere OL-medaljevinder.

 

Det fortæller han i et interview med Feltet.dk.

 

”Det overrasker mig, at det sker. Jeg kan forstå, at han er i zonen, men jeg troede, at han ville svinge uden om i sidste sekund. I øjeblikket så jeg den ikke komme,” fortæller en overrasket Alex Rasmussen.

Dansk katastrofe på banen: Styrter sammen med brite og mister sikker føring

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”Jeg tænkte: ’nu er det slut’. Jeg havde ikke tænkt over, at løbet blev skudt af. Selvfølgelig ville det være blevet det, hvis de var kørt forbi,” siger han.

 

Kommunikationen er utrolig svær
Hvordan kan det så ske, at Rodenberg ender med at kollidere med den britiske rytter? Ifølge Rasmussen er der tale om en kombination af flere ting, der muliggør situationen.

 

Først og fremmest er Frederik Rodenberg kendt for at være en rytter, der har en helt bestemt stil, når det kommer til måden at holde sit hoved på.

Annonce

 

”Han har sit hoved meget lavere nede end de andre. Du ser nærmest ikke hans ansigt. Han kigger bare på baghjulet, når han ikke fører. Til sidst når han ikke at indse forskellen i farten,” fortæller Rasmussen.

 

De italienske ryttere satte før Danmarks semifinale en verdensrekord, som danskerne ville have slået.

 

Betyder det så, at en anden rytter, som kører med blikket mere opadskuende kunne have reddet den? Det vil være usandsynligt, vurderer den tidligere banerytter.

 

”Ingen andre end Rodenberg kunne have reddet den.”

 

”Det er svært at kommunikere med hjelm på. De ligger på deres maksimale med 65-70 kilometer i timen,” siger han.

Annonce

 

End ikke holdkammeraterne, der muligvis ser Tanfield før Rodenberg, kan i situationen nå at kommunikere noget til Rodenberg, der har den danske føring på det tidspunkt. Det er ikke givet, at de overhovedet tænker, at Rodenberg ikke overhaler.

 

”Niklas og Lasse ser måske briten ét sekund, inden Frederik rammer ham. Jeg tror ikke, at de når at råbe noget.

 

”Og hvad skulle de præcis råbe? Jeg kan sagtens forstå, at de ikke råber noget,” siger han og understreger, at heller ikke landstræner Casper Jørgensen har nogle muligheder i momentet. Det er Rodenberg selv, der skal køre udenom.

 

Alt endte dog godt for danskerne, da løbet ifølge kommissærerne og jævnfør regulativerne sluttede, da Rodenberg nåede indenfor én meter af Tanfield, som var briternes tredje og sidste tidssættende rytter.

 

Kører guld hjem i morgen
Dermed er danskerne altså i finalen i morgen, hvor Italien anført af den brølstærke Filippo Ganna venter, og efter dagens semifinale sidder de altså på den verdensrekord, danskerne har haft siden VM i Berlin.

Annonce

 

Det skal man dog ikke lægge så meget i, understreger Rasmussen.

 

”Det bliver guld til Danmark i morgen.”

 

”Det har jeg troet hele tiden. Danmark havde sat verdensrekord i dag, hvis det ikke var blevet fløjtet af under alle omstændigheder,” siger han og henviser til de omgangstider, som danskerne satte undervejs.

 

De omgangstider viste nemlig, at danskerne var særdeles overlegne direkte sammenlignet med italienerne, som især går ned i den sidste halvdel af deres semifinale, verdensrekorden til trods, og det overrasker ej heller Rasmussen.

 

”Ganna er for stærk for de andre italienere,” giver han som forklaring.

Annonce

 

”Han skal nærmest kunne føre hele vejen, hvis de skal have en chance. Danmark er for homogene. Det er et perfekt sammensat hold af ryttere, der bruger hver deres styrke,” siger Rasmussen rosende om de danske ryttere.

 

Det er i morgen, at Danmarks 4000 meter holdforfølgelsestrup skal op mod de italienske verdensrekordholdere. Du kan se finalen på Discovery+.

INFO
Banelandshold
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tempomaskine forlænger med WorldTour-hold

Landevej

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter styrt: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Annonce

ANNONCE