36-årig belgier vil bevise sit værd til en plads i Touren
09. februar 2019 20:00 af Mathias Høj Foto: Vincent Kalut, Jimmy Bolcina & Nico Vereecken / Photonews

Maxime Monfort har ikke haft en plads på Lotto Soudal-holdet ved de seneste fem udgaver af Tour de France, men i år skal skuffelsen ikke gentages. Den 36-årige belgier håber at gøre sig fortjent til en plads i dette års udgave af den franske Grand Tour, der skydes i gang på hjemmebane i Bruxelles.

I denne sæson vil de belgiske ryttere i feltet formentlig kæmpe ekstra hårdt for at gøre sig fortjent til en plads ved Tour de France, da årets værtsby hedder Bruxelles.

 

En af disse ryttere er 36-årige Maxime Monfort, der i de seneste fem sæsoner har set den franske Grand Tour hjemme fra sofaen. Belgieren vil i år ikke se med fra sidelinjen, når Touren har sin start på hjemlig grund i Bruxelles, men derimod bevise, at han trods sin alder stadig kan være med på højeste plan.

 

”At blive valgt fra til Touren i 2018 har måske hjulpet mig til at prikke hul på bylden, hvorfor jeg virkelig har diskuteret det med holdet. Situationen står nu relativt klar: Holdet tilbyder mig et løbsprogram, som giver mig mulighed for at vise, at jeg stadig har min plads i Touren, hvor Lotto Soudals taktik er at vinde etaper først og fremmest med Caleb Ewan i spurterne,” forklarer Monfort i et interview til det belgiske medie RTBF.

 

Den store motivation for at stille til start i dette års Tour de France skyldes også starten foran hjemmepublikummet i Belgien samt hyldesten til cykellegenden Eddie Merckx.

 

”Det giver lidt mere til magien omkring Touren, hvorfor det er en af årsagerne til, at jeg vil vende tilbage til løbet. Faktummet, at det er i Bruxelles med en hyldest til Eddie Merckx, og at der er mange kuperet etaper med områder, som jeg kender ned til mindste detalje, gør selvfølgelig, at der er mange eksterne aspekter udover Tourens normale prestige,” siger Lotto Soudal-rytteren.

DEL
DELTAG I DEBATTEN