Yates-brødrene som frontfigurer i Catalonien
18. marts 2018 07:30 af Mathias Høj Foto: Sirotti

Mitchelton-SCOTT sætter sin lid til Yates-brødrene, når der mandag køres den 98. udgave af Catalonien Rundt.

Med etapesejre i både Tirreno-Adriatico og Paris-Nice har Adam Yates og Simon Yates vist storform i starten af sæsonen. Mitchelton-SCOTTs to britiske brødre vil sammen med colombianske Esteban Chaves udgør en farlig trio, når det australske hold stiller til start  ved Catalonien Rundt. Ved sidste års udgave af Catalonien Rundt vandt Mitchelton-SCOTTs sydafrikanske mester, Daryl Impey, 6. etape, mens Adam Yates endte på en samlet fjerdeplads i løbet. Samme Adam ser frem til at komme tilbage til det catalanske etapeløb, hvilket bliver britens tredje optræden i løbet.

 

”Jeg havde et virkelig godt løb i Catalonien sidste år, så jeg glæder mig til at komme tilbage igen. Det er min tredje deltagelse i dette løb, og hver gang jeg har stillet til start, har det været et godt løb med mange muligheder for etapesejre for hele holdet. Med nul enkeltstarter eller holdtidskørsler i år vil løbet højst sandssynligt blive afgjort på stigningerne, og på papiret vil vi have et af de bedste hold for denne type terræn,” fortæller Adam Yates i en pressemeddelelse.

 

McPartland: Målet er etapesejre og den samlede sejr

Mitchelton-SCOTTs australske sportsdirektør, Dave McPartland, går ind til det catalanske etapeløb med to primære mål. Det australske hold vil jagte den samlede sejr, men holdet er også interesseret i etapesejre. Ifølge den 37-årige sportsdirektør er holdet sammensat til at klare sig godt på de mange stigninger i Catalonien.

 

”Vi går ind til løbet, nærmest et hjemmebaneløb for os, med to mål. Vi har forskellige muligheder for den samlede sejr med de ryttere, som vi har. Vi vil forsøge at vinde samlet samt at vinde etapesejre. Vi er i en god position, da vi også har Daryl Impey, der sidste år vandt en etape her, i tilfælde, hvor der er en massespurt for puncheurs. Dette års løb er uden en enkeltstart, så vi har sat et hold, der er stærk i alle terræner, men specielt i bjergene,” fortæller McPartland i en pressemeddelelse.

 

Mitchelton-SCOTT har i år allerede hentet 10 sejre, hvoraf tre af dem er tildelt sydafrikanske Daryl Impey. I 2012 vandt holdets schweiziske klatrer, Michael Albasini, det catalanske etapeløb foran Samuel Sánchez og Jürgen Van Den Broeck.

 

Mitchelton-SCOTTs hold til Catalonien Rundt:

Esteban Chaves, Jack Haig, Daryl Impey, Robert Power, Carlos Verona, Adam Yates og Simon Yates.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG