Utrecht byder officielt ind på Vuelta-starten i 2020
23. januar 2018 16:50 af Andy PedersenFoto: Unipublic

Rygterne har været mange, men nu bekræfter en gruppe engagerede hollændere, at byen Utrecht lægger sit bud ind på starten af Vuelta a España i 2020. Det sker efter en lang række møder mellem hollænderne og UniPublic.

Tilbage i starten af december kom det frem i italienske medier, at UniPublic, arrangørerne bag Vuelta a España, havde øjne på flere potentielle startdestinationer for løbet i 2020, heriblandt den hollandske by Utrecht.

 

Byen har nu officielt meldt sig til at være den første by i verden, som kommer til at have noget at gøre med starten på samtlige af de tre Grand Tours. Byen var med i den samlede hollandske start på Giroen i 2010, mens de havde Grand Depart i Tour de France i 2020.

 

At de kan blive den første by i verden til at have starten har specielt noget at gøre med, at Vuelta a España kun tre gange tidligere har startet uden for Spanien.

 

”Efter erfaringer med at Giro d’Italia og Tour de France, så er det næste skridt Tour de France. Det er den logiske ting, der skal ske. Vi vil gerne være den første by i verden, som har haft afslutningen på etaper fra de tre Grand Tours. Vi vil gerne afslutte denne ”Grand Slam”, og så ser vi på Tour de France igen i 2025, det er en mulighed vi har åben,” siger Cor Jansen fra Business Peloton Utrecht til Cyclingnews.com.

 

Dermed satser Utrecht altså også på endnu en Tour de France start efterfølgende. Dertil skal det dog nævnes, at byen også har sit fokus rettet mod VM senere hen. Hvornår og helt konkret hvordan afhænger af tilskud fra bystyret i Utrecht. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk