Unge himmelstormere slår Michael Mørkøv og Niki Terpstra
30. december 2017 07:09 af Philip Tarning-Andersen Foto: Feltet.dk / Henriette Brandt

Julius Johansen og Frederik Rodenberg sejrede i aftes i 100 km parløb. Det lange løb havde ellers besøg af Michael Mørkøv og Niki Terpstra, men de måtte se sig slået af fire unge danskere.

 

Det er blevet en ny tradition med 100 km parløb i Ballerup Super Arena få dage før nytårsaften. I år med besøg af den tidligere Paris-Roubaix vinder, Niki Terpstra, som arrangørerne selv har kaldt det største navn de har fået til Ballerup i nyere tid.

 

Sammen med sin kommende holdkammerat, Michael Mørkøv, og med et 6-dagesløb i Rotterdam lige efter nytår for Terpstra var de to klare favoritter på den lange distance. Men dagene, hvor Mørkøv kan besøge Ballerup Super Arena og tryne de danske talenter er forbi.

 

Kamp om pointene

Undervejs i løbet lykkedes det for fem par at bringe sin en omgang i front. Udover Mørkøv og Terpstra talte det guld- og sølvvinderne fra DM i parløb tidligere på ugen, dog i nye sammensætninger. Frederik Rodenberg og Julius Johansen samt Niklas Larsen og Mathias Krigbaum. Derudover var det naturligvis også de to bunderfarne par, Marc Hester og Jesper Mørkøv samt Andreas Graf og Andreas Müller.

 

Mellem de fem par skulle spurterne afgøre vinderen, og her var et par bare bedst. Frederik Rodenberg og Julius Johansen satte trumf ved at vinde de sidste fire spurter, skønt det ikke en gang var nødvendigt for dem at vinde den sidste. Med 42 point endte de med sejren. Kampen om andenpladsen stod mellem Niklas Larsen/Mathias Krigbaum og Michael Mørkøv/Niki Terpstra. Inden sidste spurt var Larsen/Krigbaum foran med et point, og da de også sluttede foran Mørkøv/Terpstra tog de andenpladsen med 25 point mod 22.

 

Rekordhurtigt

Julius Johansen må være ganske tilfreds med på tre dage både at have vundet DM-guld i parløb og slået Michael Mørkøv i 100 km parløb. For Rodenberg var det et trin op ad podiet i forhold til DM, og en kæmpe indikation af at han er godt tilbage en længere skadespause med en knæoperation. ”Jeg har fortsat lidt problemer med knæet, men jeg kan hele tiden bygge på formen, og så har jeg jo min hurtighed,” konstaterede Rodenberg. Han var meget glad for fremmødet i Ballerup. “Fuldstændig fantastisk at køre og vinde i en fyldt arena. En virkelig stor oplevelse,” sagde han.

 

100 km parløbet blev kørt med rekordhøj fart. Tiden for de 100 km blev 1 time, 52 minutter og 49 sekunder - svarende til en gennemsnitsfart på 53,18 km/t. Det er det hurtigste 100 km parløb, der er kørt i Ballerup Super Arena.

 

Udover 100 km parløbet bød stævnet blandt andet også på det traditionsrige Kim Refhammers Mindeløb for juniorryttere. Her snuppede Oliver Wulff Frederiksen endnu en sejr til sin store samling denne vinter.

 

Resultat af 100 km parløb

1 Frederik Rodenberg - Julius Johansen 42

2 Niklas Larsen - Mathias Krigbaum 25

3 Michael Mørkøv - Niki Terpstra 22

4 Marc Hester - Jesper Mørkøv 1

5 Andreas Graf - Andreas Müller 0

 

1 omgang efter

6 Wojciech Pszczolarski - Daniel Staniszewski 11

7 Oliver Wulff Frederiksen - Matias Malmberg 6

8 Andreas Kron - Jonas Aaen 2

9 Stephen Bradbury - Jacob Mørkøv 0

 

2 omgange efter

10 Martin Mollerup - Rasmus Bøgh Wallin 6

11 Felix English - Marc Potts 3

 

4 omgange efter

12 Denis Rugovac - Jan Kraus 0

 

5 omgange efter

13 Anders Fynbo - Alexander Lander 0

 

10 omgange efter

14 Aske Vorre - Jeppe Aaskov Pallesen 0

 

11 omgange efter

15 Nichlas Eberhardt - Frederik Egehus 0
 

14 omgange efter

16 Nicolas Pietrula - Matyás Strupek 0
 

Udgået

DNF Mathias Larsen - Kristian Kaimer
DNF Peter Busk - Roy Mackay

 

 

Se alle resultater fra stævnet her

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

SØNDAG