Ung belgier måtte køre alle Tour Down Under-etaperne alene
22. januar 2018 15:00 af Anders Schelde Mai Foto: Lotto Soudal

Bjorg Lambrecht kunne på grund af en administrativ fejl begået af UCI ikke stille til start i årets Tour Down Under. Det forhindrede dog ikke den unge belgier i alligevel at køre løbets etaper.

Da 20-årige Bjorg Lambrecht mødte op til det, som skulle have været hans første løb hos Lotto Soudal, fik han at vide, at han grundet en administrativ fejl ikke kunne stille til start i Tour Down Under. Lambrecht havde ikke fået sine login-informationer tidsnok til, at han kunne registrere de fornødne 42 dages whereabouts-data, som UCI kræver af nyprofessionelle ryttere. Lambrecht fortalte under Tour Down Under om sagen.

 

”Jeg synes, at det er en fejl af UCI. De gav mig mine login-informationer for sent, og det er lidt noget lort for mig. Det er virkelig irriterende, hvis de så bare havde sagt det før, jeg ankom til Australien, så havde det været meget bedre, for så kunne jeg have kørt Mallorca Challenge. Nu er vi her i Australien. Jeg fandt først ud af, at der var et problem for et par dage siden,” fortæller den 20-årige belgier ifølge Cyclingnews.

 

En uges træning som erstatning

UCI fortalte Lambrecht, at han ikke kunne få dispensation til at starte løbet. Dermed var han strandet i Australien, hvor han måtte tage til takke med at træne til sæsonens næste mål Candel Evans Great Ocean Road Race, som køres den 28. januar. Det gjorde han ved at rejse med holdet rundt og køre løbets etaper på egen hånd, mens værelseskammeraten Lars Bark og de øvrige holdkammerater deltog i selve løbet.

 

”Man håber naturligvis, at det kommer til at ordne sig, men jeg vidste fra starten af, at det ville blive svært. Det er hårdt at høre, at du ikke kan stille til start, men der venter flere løb forude. Jeg ser frem mod Cadels løb og håber, at min form er bedre, og at jeg forhåbentlig kan få et godt resultat der,” siger Lambrecht.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk