Ullrich afstår løbspost efter hård mediekritik
19. maj 2017 15:34 af Christian Berg

Tyske Jan Ullrich skal ikke være sportslig direktør i Rund um Köln alligevel.

Om under en månen skydes det traditionsrige tyske løb, Rund um Köln, i gang. Det var planen, at den tidligere Tour de France-vinder Jan Ullrich skulle have været sportslig direktør, men nu træder den 43-årige ned fra posten bare fire dage efter, det blev offentliggjort.

 

Den tyske presse har tidligere været benhård over for cykelsporten på grund af dopingproblematikken. De begyndte først at sende Tour de France igen i 2015 efter flere års pause, og en af de personer, kritikken har ramt hårdest er Ullrich. Det er også på grund af medierne, at han trækker sig fra rollen i løbet.

 

”En lille del af medierne kunne tydeligvis ikke håndtere det, så efter at have snakket med arrangøren, træder jeg ned fra min rolle. Jeg vil ikke skade løbet,” skriver han sin Facebook-side.

 

”Jeg tog posten for at gøre Artur (Tabat - løbsarrangør, red.) en tjeneste. Jeg ville aldrig selv vende tilbage til den professionelle sport, da jeg ikke har behov for figurere på denne scene.”

 

I 2003 stillede Jan Ullrich selv til start i det tyske endagsløb for Bianchi-mandskabet og vandt løbet. Det var hans først løb efter seks måneders udelukkelse, og nu her 14 år senere ønsker tyskeren alle et godt Rund um Köln.


”På trods af det hele vil jeg naturligvis ønske alle deltagere, hvermand og proffer et succesfuldt og styrtfrit løb. Jeg håber, at tilskuerne har det meget sjovt til denne cykelfest.”

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG