Udfordrende Paris-Nice-rute offentliggjort
10. januar 2018 18:21 af Joachim Farshøj Foto: Quick-Step Floors Cycling Team / Tim De Waele

Tirsdag middag blev årets Paris-Nice-rute offentliggjort af den franske arrangør, A.S.O. En udfordrende rute med plads til både sprintere, enkeltstartsspecialister og bjerggeder.

Årets første europæiske WorldTour-løb finder sted mellem den 4. og 11. marts og går fra Yvelines-regionen i nord til den sydlige kystby, Nice.

 

”Løbet mod solen” leverer allerede på førstedagen mulighed for splittelse, da etapen finder sin afslutning på toppen af en 1,9 kilometer lang bakke ved observatoriet i Meudon. En etape, der allerede nu vil få puncheurs og stærke sprintere til at slikke sig om munden.

 

Derefter følger to dage for sprinterne, før feltet tager hul på fjerde etape, startende i La Fouillouse, hvor en 18,4 kilometer lang enkeltstart vil tage rytterne til storbyen Saint-Etienne. En flad enkeltstart, der vil passe specialisterne som fod i hose.

 

Femte etape ligner en dag for udbrudskongerne, der med trætte ben skal udkæmpe et royalt slag ved den berømte fæstning i Sisteron, inden løbet for alvor vender øjnene mod bjergene.

 

Sisteron er også startby for den 188 kilometer lange sjette etape, hvor feltet skal prøve kræfter med den udmagrende Côte de la Colle-sur-Loupe, som topper blot ti kilometer fra målstregen i Vence.

 

På syvende etape når feltet for første gang Nice, som lægger asfalt til starten på en af årets mest afgørende etaper. Etapen skal nemlig finde sin afgørelse på et 16 kilometer langt bjerg, som slutter ved ski-resortet, La Colmiane. Det er første gang i Paris-Nice’ historie, at dette bjerg tages i brug.

 

Intet vil dog være afgjort før den ottende etape af dette års Paris-Nice er færdigkørt. Her skal det udmattede felt bestige den ikoniske Col d’Eze fra en anden side end vanligt, inden det afgørende slag skal finde sted på vejene op mod Col des Quatre Chermins-passet. Herfra vil en kort nedkørsel føre rytterne tilbage til havoverfladen i Nice, hvor vinderen af Paris-Nice 2018 vil blive hædret.

 

Det lykkedes i 2017 Sergio Henao at holde fast på en lille føring ned til den nu pensionerede Alberto Contador, der måtte se sig slået med to sølle sekunder efter en hæsblæsende sidste etape.

Den samme historie udspillede sig også året før, denne gang var det blot Geraint Thomas der kæmpede med næb og kløer for at fastholde en beskeden føring ned til selvsamme Contador, som i dette tilfælde manglede 4 sekunder for at tage sin anden sejr i det prestigefyldte etapeløb.

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG

MANDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk