UCI-præsidenten er åben overfor livsvarig udelukkelse ved brug af motor
09. februar 2018 19:59 af Rikke Bak Dalgaard Foto: Sirotti

UCI-præsident David Lappartient baserede en stor del af hans valgkampagne på bekæmpelsen af brugen af skjulte motorer og lovede at indføre nye metoder til test af sådanne anordninger.

Til Ciclo21.com har franskmanden nu sagt, at han er åben for muligheden for livstidsforbud for alle, der bliver taget med en motor i cyklen.

 

"Jeg tror, at et sådant forbud kan være berettiget," sagde han. "Hvis du er villig til at gøre det, har vi ikke brug for dig i vores sport."

 

Spurgt om hvorvidt han betragtede et sådant snyd som værende mere alvorligt end standard doping, sagde han, at han ikke rangerede dem over hinanden. "De er begge en bekymring," svarede han. "Vi ønsker simpelthen ikke, at rytterne skal snyde. Vi vil fortsætte med at kæmpe imod begge dele.”

 

"Jeg indrømmer, at det ville være en absolut katastrofe, hvis vi i morgen havde en sag, hvor vinderen af Tour de France blev taget i at bruge motor. Det ville betyde, at rytterne var blevet vanvittige. At de ikke længere ville bruge medicinsk doping og ville være gået over til det mekaniske."

 

Som tidligere nævnt af Lappartient og UCI, bekræftede Lappartient igen, at detaljerne med hensyn til de yderligere tiltag, som organisationen vil introducere for at bekæmpe skjulte motorer, vil være tilgængelige i midten af marts.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG