Succesrigt fransk cykelhold lukker
17. november 2017 16:55 af Mathias Mundbjerg Foto: Lasse Wedege Penning / Motionsfeltet.dk

Det franske forsvarsministerium har besluttet, at det franske cykelhold Armée de Terre, som er sponsoreret af den franske hær, ikke fortsætter i 2018.

Det er efterhånden småt med transfernyheder i cykelverdenen. De fleste navnkundige ryttere har sat sin signatur på en kontrakt gældende for næste sæson, og de fleste hold har ikke plads til at flere ryttere. Dette kan dog blive et problem for rytterne på Armée de Terre. Den franske avis Le Parisien skriver nemlig, at forsvarsministeriet har besluttet, at holdets tid som hold i cykelsportens tredje division er forbi.

 

Den franske hær er fortsat forpligtet til at yde økonomiske støtte til de 13 ryttere, som både havde kontrakt med holdet for 2017 og 2018. Men de syv nyindkøb Maxime Bonsergent (Chateau-Gontier), Benjamin Giraud (Delko-Marseille), Tony Hurel (Direkte Energie), David Menut (HP BTP-Auber 93), Louis Pijourlet (CR4 Roanne), Rémy Rochas (Chambery) og Fabien Schmidt (Cotes Armor-Marie Morin) er nødsaget til at finde et nyt hold med det samme. Resten af holdets ryttere skal da også skifte hold, hvis de vil fortsætte i cykelsporten på højt niveau, hvilket kan være lettere sagt end gjort i slutningen af november, hvor de fleste hold er fyldt til randen.

 

Armée de Terre har haft et særdeles succesrigt 2017 med hele 20 sejre. Disse inkluderer blandt andre Paris-Troyes, Tour du Finistère, Tro-Bro Léon og etaper i 4 dage ved Dunkerque, Tour de Luxembourg og Tour de Wallonie. Holdet blev nummer ni på UCI EuropeTouren foran promimente hold som Sport Vlaanderen, CCC, Delko-Marseille, Caja Rural og Aqua Blue Sport. De scorede samtidig dobbelt så mange point som det bedste danske hold, Team Virtu Cycling.

 

Nu får holdets ryttere travlt med at lede efter den mindste åbning ind på et nyt hold.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk