Store forventninger til dansk banecykling
09. januar 2018 13:45 af Christian Lundtoft Nielsen Foto: Roberto Bettini / UEC

Team Danmark peger på banecykling som lysende flagskib frem mod De Olympiske Lege i 2020.

Selvom 2017 var et år med flere store sportslige højdepunkter, viser den årlige resultatanalyse fra Idan (Idrættens Analyseinstitut), at der i 2017 blev vundet tre færre medaljer indenfor de sommerolympiske discipliner end året før.

 

En udvikling, der dog ikke vækker bekymring hos Team Danmark frem mod De Olympiske Lege i 2020.

 

Lone Hansen, som er direktør i Team Danmark, peger især på banecyklingen som lysende eksempel på en lovende fremtid.

 

"Der er store potentialer i banecykling på både dame- og herresiden, i svømning hvor en ny generation er stærkt på vej, i roning hvor den helt nye herrefirer allerede viser højt niveau og i sejlsport, som i årtier har udviklet verdensklasseatleter. For bare at nævne nogle eksempler. Derfor er der al mulig grund til at tro på fremtiden for dansk eliteidræt," siger Lone Hansen.

 

Danmark vandt ved De Olympiske Lege i Rio i 2016 i alt 15 medaljer, og banecyklingen markerede sig i form af en bronzemedalje i holdforfølgelse for herrer (Niklas Larsen, Lasse Norman Hansen, Frederik Madsen, Casper Folsach og Rasmus Quaade), mens Lasse Norman Hansen også hentede bronze i Omnium.

 

Dansk banecykling er inde i en positiv udvikling, og den tidligere banerytter og olympiske medaljetager Alex Rasmussen peger således i en kommentar til TV2Sporten den 5. november 2017 på, at Danmark har potentialet til at vinde op til fem medaljer ved OL i banecykling i 2020.

 

Læs Alex Rasmussens kommentar

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG