Sky-italiener glæder sig til at lære på ’Cykeluniversitetet’
16. januar 2018 18:20 af Frederik ZeunerFoto: Team Sky

Den nye italiener på Team Sky Leonardo Basso glæder sig over, at han er kommet ind på det hold, han betegner som ’Cykeluniversitetet’. Han håber på, at hans første sæson på holdet bliver lærerigt.

Det lå ikke umiddelbart i kortene efter sidste sæson, at Leonardo Basso skulle skrive en professionel kontrakt med et World Tour-hold, og da slet ikke med det måske største af dem alle, Team Sky, der heller ikke har for vane at hente neo pro-ryttere. Italieneren havde nemlig blot ni UCI-starter, uden nogle store resultater til følge.

 

Men kontrakten fik han, angiveligt også med grund i sit gode venskab med Team Sky-talentet Gianni Moscon, og nu ser den 24-årige italiener frem til sin debutsæson:

 

”Det var en drøm at komme til ’Cykeluniversitetet’. Jeg ønsker at lære dag for dag for at højne mit niveau, hjælpe holdet og blive en bedre rytter. Jeg vil hjælpe mine holdkammerater i hvert eneste løb og samtidig lære en masse. Når sæsonen slutter håber jeg at kunne sige ’Yes, det her år har været godt for både mig og holdet,’” siger Leonardo Basso i en pressemeddelelse fra Team Sky.

 

Italieneren blev præsenteret som en ung rytter med forcer i de kuperede klassikere, og det er da også sådan Leonardo Basso vil beskrive sig selv.

 

”Jeg er en klatrertype men ikke til de lange stigninger. Jeg er eksplosiv med en smule sprinterkvaliteter. Jeg tænker jeg passer meget godt til løb som Flèche Wallone, Liege-Bastogne-Liege og Amstel Gold Race,” siger Leonardo Basso.

 

Italieneren forklarer samtidig, at de mange italienere på Team Sky har hjulpet ham godt med at falde til og fremhæver i den ombæring Diego Rosa, Salvatore Puccio og Gianni Moscon.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk