Porte dedikerer sin sejr til afdøde Andy Rihs
18. juni 2018 10:00 af Andy PedersenFoto: Sirotti

Richie Porte hev en stor sejr hjem til BMC Racing Team i går, da han vandt Schweiz Rundt. Sejren i WorldTour-etapeløbet dedikerer han til den nyligt afdøde schweiziske holdejer Andy Rihs og Porte er glad for at kunne opfylde så stort et mål.

Men en uge længere i kalenderen mellem Tour de France og Criterium du Dauphine skulle den store Tour-duel allerede stå i Schweiz Rundt, hvor Richie Porte altså kunne trække sig sejrrigt ud foran Jakob Fuglsang og Nairo Quintana. Den sidste etape blev vundet af Portes holdkammerat Stefan Küng.

 

“Jeg har vundet løb som Paris-Nice, Catalonien Rundt og Romandiet Rundt, men det her løb er så specielt og at komme her efter Andy Rihs’ død tidligere på sæsonen og vinde løbet i hans hjemland er en meget stor glæde. Jeg dedikerer denne sejr til Andy,” siger Porte i en pressemeddelelse.

 

Derudover siger han, at det er respektløst at negligere løbet til blot at være Tour-forberedelse, når det er så prestigefyldt, som det er.

 

”Det var et stort mål. Det er et meget vigtigt løb og jeg synes, at det er respektløst at kalde det et optaktsløb til Tour de France, da det betyder meget at vinde det. Det er et meget prestigefyldt løb, så når jeg ser på Tour de France om lidt, så er det et godt tegn at vinde her,” siger han.

Derudover melder Porte, at han endnu ikke har toppet sin form endnu, og han regner med, at dette kommer til at ske under Tour de France.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

LØRDAG