Per Bausager fylder 60 år
06. september 2016 13:21 af Henrik Elmgreen

Per Bausager fylder 60 år i dag.

Da Per Bausager i 1977 blev professionel for at køre på Selle Royal-holdet, var der mange i den hjemlige andegård, som undrede sig.

 

- Var han god nok til det? Godt nok havde han som junior vundet en sølvmedalje i 70 km holdløb på landevej i 1974, og som A-rytter på de danske landeveje klarede han sig rimeligt, men alligevel…

 

Men så god var han, at han i otte sæsoner kunne leve af at køre som prof. på de europæiske landeveje. Verdensstjerne blev han ikke, men han nåede dog at køre fem Grand Tours: tre gange Giro’en, én gang Vuelta’en og én gang Tour de France. I Tour’en måtte han udgå på 6. etape. Han kørte på Magniflex-holdet og alle holdets ryttere udgik undervejs, inklusive Jørgen Marcussen og holdkaptajnen Gianbattista Baronchelli.

 

Også i 6-dagesløbene på vinterbanen forsøgte han sig, og gjorde det slet ikke så dårligt. Han kørte 23 6-dagesløb i Danmark og i udlandet og hans bedste placering var en 4. plads i Montreal i 1980. Hans bedste resultat i Forum var en 5. plads med australieren Don Allan samme år.

 

I 1985 satte Per cyklen i stald, men cykelsporten har også siden og er stadig en stor del af hans tilværelse, både erhvervsmæssigt og som passion. Det var netop den glødende passion som i 1977 fik ham til at springe ud i det eventyr, som nok de færreste troede, han magtede. Men det gik jo ikke så ringe endda, og der er næppe tvivl om, at årene som professionel på de store landeveje har givet ham meget mere end det, man kan læse på resultatlisterne.

 

I dag runder han de 60 - et stort til lykke til en af sportens beskedne gentlemen!

 

Rico

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

SØNDAG