Overraskende hollandsk sejr i Valencia - Uttrup fortsat nummer fem
24. februar 2018 23:30 af Andy PedersenFoto: Feltet.dk

Det blev ganske overraskende den hollandske rytter Nicole Steigenga, som kunne fejre en sejr på fjerde etape af Setmana Ciclista Valenciana. Den kun 20-årige hollænder stak afsted fra en hundredemand stor gruppe kort før mål og så sig ikke tilbage.

Bag hende kom resten af feltet, hvor danskerne Cecilie Uttrup og Emma Norsgaard sad med. Førstnævntes præstationer på dagens etape gør, at hun forsvarer den femteplads i klassementet, som hun har opnået over de seneste etaper.

 

Etapereferat:

Flere ryttere forsøgte at komme afsted fra starten af dagens 137 kilometer lange etape, men for mange rytter havde dog interesse i at få point ved den første pointspurt efter 31 kilometer. Derfor kunne et samlet felt spurte om pointene, hvor Belle De Gast (Parkhotel Valkenburg) slog Eileen Roe (WNT-Rotor) i kampen om pointene.

 

Efter 63 kilometer kom den næste indlagte spurt, hvor Lotta Lepisto (Cervelo-Bigla) til gengæld slog til foran De Gast. Ganske atypisk var det stadig ikke lykkedes for nogle ryttere at komme afsted, før Lisa Morzenti (BePink) langt omlænge tog en solotur afsted foran.

 

Rytteren fra Lombardiet gav den fuld fart allerede fra starten af hendes angreb og kunne se sit forspring vokse til halvandet minut ved foden af Oronet-stigningen. Da feltet først kom ind på stigningen, tog Canyon-SRAM og Cervelo-Bigla straks ansvar.

 

Sidstnævnte mandskab sendte Ashleigh Moolman-Pasio i front da feltet nåede toppen for at høste bjergpointene til hendes bjergtrøje, som hun endnu engang forsvarede. Kategori-2 stigningen bød på splittelse i feltet, men en del regruppering fandt sted på den efterfølgende nedkørsel.

 

Dermed lignede det, at en gruppe på omkring 100 ryttere kunne køre samlet til mål. Dog ville den unge Nicole Steigenga det altså anderledes. Hun angreb og kørte væk fra de andre ryttere i feltet med kun 15 kilometer til målstregen, og de så hende ikke igen.

 

Hun kunne fejre en snæver solosejr med otte sekunder ned til feltet, som kom buldrene bag hende. Her viste Lotta Lepisto igen sin hurtighed, da hun vandt feltets spurt om andenpladsen foran Marta Bastianelli, vinderen af anden etape. Ale-Cipollini-rytteren Bastianelli er nu i front for løbet, men dog med mindste margen til den hidtidige førertrøje, Hannah Barnes (Canyon-SRAM), som har ét sekund op til Bastianelli før morgendagens etape.

 

Danske Cecilie Uttrup (Cervelo-Bigla) er forsat med fremme, hvor det er sjovt. Da hun sad fint med frontgruppen, forsvarede hun sin femteplads, og har 17 sekunder op til Bastianelli.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG