Overlegne Gaviria smadrede konkurrenterne i Giroen
19. maj 2017 17:23 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: Sirotti

Brølstærke Fernando Gaviria tog i dag endnu en etapesejr i denne Giro d'Italia, da han med en suveræn spurt satte alle konkurrenterne til vægs. 

Fernando Gaviria (Quick-Step) satte i dag en tyk streg under sin status som Giroens bedste sprinter, da han trods dårlig positionering tog en overlegen etapesejr på løbets 13. etape og dermed skrev sin fjerde af slagsen på sit palmarès. 

 

Etapereferatet

Det er svært at køre specielt mange kilometer i Italien uden at ramme en eller anden form for bakker, og dagens pandekageflade Giro-etape var dermed en sjældenhed. Derfor stod der massespurt overalt på den, og det var altså ingen overraskelse, at der ikke var den store kamp om at komme i udbrud fra morgenstunden af.

 

Matej Mohoric (UAE Team Emirates), Johann Van Zyl (Dimension Data), Vincenzo Albanese (Bardiani-CSF) og Pavel Brutt (Gazprom-RusVelo) slap hurtigt væk fra feltet, og efter få kilometers kørsel havde de allerede et forspring på flere minutter.

 

Det fik Van Zyl ikke lov til at nyde godt af, da han med 150 kilometer til mål blev kaldt tilbage til feltet. Sydafrikaneren er en vigtig mand for holdets sprintere, Ryan Gibbons og Kristian Sbaragli, og skulle derfor formentligt slet ikke have siddet i noget form for udbrud i første omgang.

 

Udbruddet uden overlevelseschance

Efter den langsomme start fik feltet pludselig skruet op for tempoet, da nærmest samtlige sprinterhold kunne blive enige om at holde udbruddet i kort snor. Således var der blot to minutter mellem grupperne, da rytterne kørte ind på de sidste 100 kilometer.

 

Dagen fortsatte uden den store spænding, og således var der ikke det store at rapportere inden der var 20 kilometer til mål, hvor fronttrioen blev kørt ind efter en hel dag i udbrud. Kort efter ramte Trek-Segafredo fronten med danske Mads Pedersen forrest - positionskampen var i gang.

 

Pedersen sad stadigvæk og førte med fire kilometer til mål, hvor Filippo Pozzato (Wilier-Triestina) kom med et angrebsforsøg. Det holdt ikke længe, og den erfarne italiener besluttede sig i stedet for at sætte tempo for holdets sprinter, Jakub Mareczko.

 

Togene i position

Han måtte dog hurtigt lade sig falde tilbage, for med to kilometer til mål rykkede løbets hidtil to bedste sprintertog, Bora-hansgrohe og Quick-Step, frem. Et hold, som har leveret deres sprinter knap så godt i dette løb, Orica-Scott, sad imidlertid også godt med i denne omgang.

 

Som spurten skulle startes sad Caleb Ewan (Orica-Scott) og Sam Bennett (Bora-hansgrohe) allerbedst, men førstnævnte blev lukket inde lige efter, og Bennett havde simpelthen ikke benene til at gøre forskellen. I stedet kom Fernando Gaviria (Quick-Step) flyvende nede bagfra - colombianeren var et godt stykke bag konkurrenterne men kørte simpelthen klart hurtigst og tog sin fjerde(!) sejr i denne Giro d’Italia.

 

Efterfølgende kunne man se, at Gaviria også havde lukket et hul ved at starte sin spurt meget tidligere end alle andre, men alligevel kom han altså forbi alle de andre i sidste ende. Bennett tog andenpladsen mens Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) kom ind på en flot tredjeplads. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG