Movistar-spanier tager første klassementssejr
13. maj 2018 20:49 af Christian BergFoto: Movistar Team

Jaime Roson levede op til holdkammeraternes store arbejde, da han vandt Vuelta Aragon.

I denne uge er der blevet afviklet masser af cykelløb, og et af de steder, hvor der blev kørt, er i Spanien. Her løb Vuelta Aragon af stablen, og efter tre etaper i Nordøstspanien blev det til Movistar-triumf, da Jaime Roson tog sin første klassementssejr som professionel.

 

Vuelta Aragon startede i fredags, hvor 1. etape bød på 180 kilometer fra Teruel til Caspe. Her skulle feltet spurte op ad en bakke til slut, og her formåede Jon Aberasturi at vinde foran Carlos Barbero og Garikoitz Bravo. Aberasturi tog selvfølgelig også førertrøjen.

 

Dagen efter ventede en regulær sprinterafslutning, efter at feltet havde kørt 194 kilometer fra Huesca til Zaragoza. Denne gang var det italienske Matteo Malucelli, der sejrede foran Sondre Holst Enger og løbets førende rytter, Abesturi, der udbyggede sin føring i klassementet.Til slut var der flere huller i feltet, og det skulle vise sig at blive afgørende for klassementet i sidst ende.

 

Løbets sidste etape bød på 126 kilometer fra Sabiñánigo til Cerler, hvor der ventede en kategori 1-stigning til slut. Det var i lang tid Movistar, der tog teten, men til sidst endte Mikel Bizkarra som vinder af etapen foran Garikoitz Bravo og Jaime Roson. Sidstnævnte havde dog vundet nok tid dagen før, og dermed vandt Roson Vuelta Aragon. Javier Moreno sluttede som nummer to, mens Bizkarra måtte nøjes med en tredjeplads trods sin etapesejr.

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

SØNDAG