Merckx og ASO begraver stridsøksen
16. januar 2018 12:17 af Jørgen Nielsen Foto: A.S.O.

Den gamle mester Eddy Merckx kommer alligevel til at deltage i ASOs fejring af hans eget 50 års Tour de France jubilæum. ”Kannibalen” havde ellers truet med at blive væk.

I morgen præsenterer Tour de France-arrangør ASO de første to etaper af Tour de France 2019, der starter i Bruxelles for at hædre den femdobbelte Tour-vinders første Tour-sejr i 1969, hvor han for øvrigt ikke bare løb med sejren med også med både den grønne trøje, bjergtrøjen og kombinationskonkurrencen. Endelig vandt hans hold Faema også holdkonkurrencen.

 

Men forholdet mellem den magtfulde organisation og Merckx har været anstrengt i længere tid. Der foreligger ikke nogen officielle oplysninger om hvorfor, men problemet hidrører ifølge flere kilder fra en uenighed omkring organiseringen af Tour of Oman. Merckx forlod for et stykke tid siden arrangørgruppen for løbet i Oman, og har siden truet med at boycotte præsentationen af startetaperne i Tour de France 2019. Problemerne ser dog nu ud til at være løst, og Merckx møder altså op til den officielle præsentation i morgen alligevel.

 

”Jeg gør det af respekt for byen Bruxelles og ASO-chef Christian Prudhomme, som jeg altid har haft et godt og venskabeligt forhold til”, udtaler Merckx til Sudinfo.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk