EKSKLUSIVT

Ludvigsson vil finde glæden ved cykling igen
25. september 2017 19:45 af Andy PedersenFoto: Team Coop

Det svenske talent Fredrik Ludvigsson er for ganske nylig blevet offentliggjort som ny rytter hos det norske kontinentalhold Team Coop. I et interview med Feltet.dk fortæller han, at han ser frem til at få cykelglæden tilbage igen.

Fredrik Ludvigsson forlader dermed det danske Christina Jewelry-KUMA-mandskab, som han ikke videre har været glad for at køre for. 10 UCI-løbsdage blev det til sidste år, hvoraf to af dem var de svenske mesterskaber og Ludvigsson udgik på de tre andre. Han betegner ikke selv sin tid med holdet som værende god.

 

Derfor ser han frem til at komme i andre luftlag, og ikke mindst at få dage i sadlen. Ludvigsson overgik fra at være juniorrytter til at blive U23-rytter med det mindre svenske Team People4you-mandskab. Der kørte også Fredriks bror, Tobias Ludvigsson, og den senere Cofidis-rytter Jonas Ahlstrand. 

 

Da holdet lukkede i 2013, overgik Ludvigsson til Team Giant-Shimano Development, som var udviklingshold til det daværende WorldTour-hold Team Giant-Shimano. Der var han vant til mange løb, derfor har det seneste år været lidt af et antiklimaks. Målet er nu at komme tilbage til glæden - glæden ved at cykle.

 

“Jeg kommer helt sikkert til at køre. En god vintertræning med en god start på sæsonen, og så tror jeg, at det kan blive rigtig godt. Jeg vil rigtig gerne komme tilbage og få en god start, så jeg forhåbentlig kan være i stand til at tage nogle podieplaceringer og et par sejre for at komme tilbage på et højt niveau igen. Til at starte med handler det dog om at få den gode følelse tilbage,” siger Ludvigsson til Feltet.dk.

 

Stabilitet og stærk organisation

Ludvigsson har været på udkig efter et hold i et stykke tid. Her kom Ludvigssons tætte ven, Gustav Höög, ind i billedet. Svenskeren, som netop har deltaget i U23-VM i Bergen, anbefalede det norske mandskab til sin ven og skabte kontakt.

 

Mandskabet har været med til at fostre flere norske talenter, herunder August Jensen og Sven Erik Byström. Holdet har udviklet sig fra at være et mindre mandskab til nu at være et relativt stort kontinentalmandskab.

 

”De har en fantastisk og stabil organisation, som har været god igennem en længere årrække og det føles som om, at de vokser, bliver bedre og større for hvert år, hvilket virkelig er vigtigt for mig. De har en god struktur med trænere, træningslejre og et godt løbsprogram, som passer mig godt,” siger Ludvigsson.

 

Løbskalenderen er vigtig
Netop løbsprogrammet er vigtigt for Ludvigsson. Han bliver betegnet som værende et stort tempotalent med smag for stigningerne. Derfor ser han frem til at køre de mindre etapeløb, med en smule kuperet terræn.

 

”Jeg har altid godt kunne lide at køre i Norge før i tiden, så de store etapeløb der vil blive store mål for mig igennem det næste år. De passer godt til mig, og er vigtige for vores sponsorer,” siger Ludvigsson.

 

I sidste sæson var det ikke meget, at Ludvigsson kom uden for de nordiske grænser, så han ser frem til endnu engang at vende tilbage til nogle andre europæiske lande. De sydligere lande har han ikke kørt i længe.

 

”De kører en masse løb rundt omkring i Europa, specielt med mange i Holland, Frankrig, Belgien, men også nogle løb i Portugal og andre lande. Jeg skal med, og vil i den grad forsøge at gøre det godt der,” siger Ludvigsson.

 

Kan Ludvigsson vende tilbage til WorldTouren?
Sidste års tur til det danske kontinentalhold kom efter en periode, hvor Ludvigsson havde svært ved at finde et mandskab. Derfor endte han hos det danske mandskab. Uagtet at det norske hold har haft stor succes, er de hverken ProKontinental eller WorldTour.

 

Derfor spurgte Feltet.dk Ludvigsson, om han en dag havde lysten til at vende tilbage til WorldTouren og ikke mindst om han selv mente det var muligt. Det ville svenskeren ikke helt svare på, fokus er på året med Coop siger han.

 

”Det er et enkelt år, så jeg går ind til det med fuldt fokus på at gøre det godt der først, og så vil jeg se hvad det bringer. Hvis jeg gør det godt, kan det godt være mulighederne bliver større, men jeg har udelukkende fokus på at få et godt år med Coop,” siger Ludvigsson.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG