Latour leder AG2R i holdets 20. besøg Down Under
29. december 2017 13:35 af Andy PedersenFoto: A.S.O.

Én af de allerførste nationer som for alvor formåede at udvide cykelsportens løbsmæssige fokus fra Europa og til resten af verdens kontinenter er Australien. Deres største løb, Tour Down Under, fejrer i år et jubilæum. I øvrigt er det noget, de deler med et vist fransk mandskab.

Løbet startede nemlig for allerførste gang tilbage i 1999 og dermed bliver årets udgave den 20. udgave af slagsen, hvilket markerer en milepæl i australsk cykelsport. Ét af de mandskaber, som var med lige fra starten, er AG2R La Mondiale, som dermed også kan tage til løbet for 20. gang.

 

I næste sæsons første WorldTour-løb bliver det franske Pierre-Roger Latour som bliver spydspids for mandskabet. Han vandt en etape i Vuelta a España i 2016 og får sin debut i det australske løb. AG2R La Mondiale satser på en top-10 placering med franskmanden.

 

Det er til stor begejstring for løbsledelsen i det australske løb, hvor løbsdirektør Mike Turtur også påpeger at AG2R La Mondiale har produceret flest vindere af løbet gennem tiden.  

 

”Endnu engang forventer vi, at AG2R La Mondiale er meget konkurrencedygtige. Vi kender alle deres historie omkring vores løb, hvor de har produceret flest vindere af løbet med Gilles Maignan i 2000, Mikel Astarloza i 2003, Simon Gerrans i 2006 og den seneste vinder fra dem, Martin Elmiger i 2007,” siger Mike Turtur ifølge Cyclingnews.com.

 

AG2R La Mondiales hold til Tour Down Under:
Mikael Cherel, Axel Domont, Ben Gastauer, Pierre Latour, Matteo Montaguti, Nans Peters og Stijn Vandenbergh.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG