Landa har en baskisk drøm
21. januar 2018 19:35 af Christian Lundtoft Nielsen

Selvom hans nye arbejdsgiver er spansk, fornægter Mikel Landas baskiske ophav sig ikke. Han er blevet præsident for Fondation Euskadi, og nærer sammen med det cykelgale Baskerland store drømme om en dag at se et nyt baskisk cykelhold erobre cykelverdenens hjerter. 

Fondation Euskadi arbejder på i fremtiden at etablere et nyt baskisk hold til den øverste hylde af cykelscenen. Nu har bevægelsen fået Mikel Landa (Movistar Team) med om bord som præsident. Det oplyser Cyclism’Actu.net.

 

”Jeg har takket ja til at blive præsident for bevægelsen, da jeg gerne vil promovere baskisk cykelsport, og for at give Euskadi alt det tilbage, som de har givet til mig. Jeg vil videreføre den passion, som organisationen gør tingene med. Jeg kan slet ikke forestille mig en cykelsport uden Fondation Euskadi. Jeg har en drøm om, at vi på ny vil se baskisk cykelsport helt oppe i toppen”, udtaler Mikel Landa til organisationens hjemmeside.

 

Nærmest alle cykelfans kan genkalde billederne af Iban Mayo i en åbenstående orange cykeltrøje i endnu et stort angreb i Tour de Frances højeste bjerge. Baskiske Mikel Landa fik sin cykelopvækst på det samme baskiske Euskaltel-Euskadi. Da holdet lukkede med 2013 sæsonen var det imidlertid slutningen på en æra, og den unge basker skiftede til Astana. Her fik Landa sit store gennembrud i Giro d’Italia i 2015 med en samlet tredjeplads. Og i sidste års Tour de France blev talentet for alvor bevist, da han i Team Skys trøje fik en samlet fjerdeplads, blot et sekund fra en plads på podiet i Paris.

 

Som mange andre i cykelsporten nærer Landa en drøm om på ny at se et baskisk hold i toppen af cykelverdenen.

 

”Jeg voksede op med drømmen om, at jeg kørte for Euskaltel. At jeg var Iban Mayo eller Haimar Zubeldia, og at jeg angreb Lance Armstrong. Det her hold bestod af mere end bare ryttere. Det var et stort orange fællesskab med vores fans”.

 

Om vi en dag kommer til at se Mikel Landa på ny tørne ud for et baskisk hold må tiden vise. Landa skiftede forud for denne sæson fra britiske Team Sky til Spaniens største hold Movistar. Her kommer han til at kæmpe en hård kamp om kaptajnrollen i sommerens Tour de France, hvor holdet også kan mønstre spanske Alejandro Valverde og colombianske Nairo Quintana.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG