Juul efter triumf: Det er fantastisk
12. juni 2018 19:00 af Mathias Høj Foto: Sirotti

Det var en meget lykkelig Christopher Juul-Jensen, der tirsdag eftermiddag tog karrierens største sejr ved fjerde etape af Schweiz Rundt. Danskeren kørte sig til en solosejr ved målstregen i Gstaad efter en våd dag i udbrud.

Juul efter sejren / Video: Cycling Pro Net

Efter et langt Giro d´Italia i hjælperytterens rolle for holdkammeraten Simon Yates havde danske Christopher Juul-Jensen ikke de helt store forventninger til dette års Schweiz Rundt. Før Mitchelton-SCOTT-rytteren havde set sig om, kunne den 28-årige dansker tage karrierens største sejr på tirsdagens fjerde etape af det schweiziske etapeløb. Danskeren havde ikke forventet en sejr på tirsdagens etape trods god form efter det overståede Giro d’Italia.

 

”Det er fantastisk. Jeg er meget glad. Vi forventede ikke at holde hjem, men med to minutter i bunden troede vi på det. Efter en god Giro følte jeg mig i god form,” fortæller Juul i vinderinterviewet efter etapen.

 

Den danske tempospecialist havde sat i udbrud med fem andre rytterer hele dagen, hvor de nåede op på at have hele seks minutters forspring ned til det jagtende felt. På etapens sidste stigning Saanemmoeser lancerede franske Nans Peters et angreb, der fik følgeskab af danske Christopher Juul. Følgeskabet var lige ved at løbe ud i sandet for Juul opad stigningen, men den 28-årige dansker observerede franskmandens problemer på nedkørslen.

 

”Da han angreb, holdte jeg ham i kort snor. Jeg så, at han var mere forsigtig i svingene. Jeg lukkede hullet og besluttede at få det meste ud af det,” siger danskeren i interviewet.

 

Tirsdagens fjerde etape skulle afgøres i en mærkværdig afslutning på landingsbanen i Gstaad, hvor rytterne skulle tilbagelægge en afsluttende omgang i lufthavnen. Danskeren trådte dermed i ene majestæt over målstregen i Gstaad til stor tilfredshed hos de fremmødte schweiziske fans, hvis fokus har været rettet mod holdkammeraten Michael Albasini.

 

”De sidste tre kilometer var hårde, men jeg er glad. Det er stort i Schweiz med den schweiziske konge Michael Albasini på holdet,” fastslår Juul i vinderinterviewet.

 

Christopher Juul har tidligere været dansk mester i enkeltstart samt vundet Post Danmark Rundt tilbage i 2015. Denne sejr vil dog til dags dato blive danskerens største i karrieren.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG