Gaviria åbner Tour of California med sejr
14. maj 2018 11:22 af Christian BergFoto: QuickStep Floors

Den colombianske sprinter satte flere af verdens allerhurtigste ryttere på plads.

Tour of California blev skudt i gang i nat, og her var der lagt op til en ægte sprinteretape på 134,5 kilometer i Long Beach. Etapen blev da også afgjort i den forventede massespurt, og her var Fernando Gaviria den hurtigste.

 

Etapereferat

Lige fra start af angreb Andrei Krasilnikau (Holowesko-Citadel), og han fik selskab af Tanner Putt (UnitedHealthcare). Der var ikke andre, der forsøgte at komme op til dem, og dermed var dagens udbrud hurtigt etableret.

 

I feltet var der dog stor enighed om føringsarbejdet, og derfor var frontduoen maksimalt oppe at have et forspring på to minutter og 30 sekunder. Med 90 kilometer til mål var afstanden faldet med 40 sekunder, og det lignede helt klart, at dagens sejrherre skulle findes i feltet.

 

Trods det minimale forspring holdt de to ryttere i front feltet stangen i lang tid. Med fem kilometer til mål var det dog slut, da positionskampen til dagens massespurt intensiveredes betragteligt.

 

På den sidste kilometer tog Quick-Step Floors teten, og Maximiliano Richeze kørte endnu engang et perfekt leadout for Fernando Gaviria. Efter en hård kamp om Richezes hjul med Jasper Philipsen (Hagens Berman Axeon) åbnede Gaviria sin spurt, og colombianeren tog en stensikker sejr.

 

Bag Quick-Step Floors-sprinteren kørte Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) hjem til andenpladsen, mens Peter Sagan (Bora-hansgrohe) blev nummer tre. Foruden etapesejren erobrede Fernando Gaviria selvfølgelig også løbets førertrøje.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG