Froome måske klar til at tilstå?
30. januar 2018 14:50 af Jørgen Nielsen Foto: Team Sky

Ifølge et af Italiens ældste dagblade er Chris Froome klar over, at hans chance for at vinde en sag mod UCI i forbindelse med den positive test for salbutamol, nærmest er ikke eksisterende. Han er parat til at tilstå, påstår det italienske medie. Men kun for en pris. 

Chris Froome befinder sig i øjeblikket i Sydafrika, hvor hans Strava-tal er nærmest utrolige med lange træningsridt op mod 270 kilometer om dagen og høje gennemsnitshastigheder selv i kuperet terræn. Men ifølge det milanesiske dagblad Corriere della Sera er han tilsyneladende også nået frem til den konklusion, at han ikke kan slippe uden om en dom i salbutamol-sagen. Den italienske avis formulerer det således, at ”Froome har indset, han har tabt krigen og er parat til en ærefuld våbenhvile.”

 

I al sin enkelhed betyder det, at han er blevet klar over, at han ikke kan overbevise UCI om, at det høje niveau af salbutamol (2000 ng pr. ml) ikke skyldes en overskridelse af den tilladte dosis.

 

Der har desuden været en række rygter i cykelmedierne på det seneste, der har påstået, at Froome ville basere sit forsvar på en periodisk dysfunktion i nyrerne, men her hævder det italienske dagblad, at denne historie kun har bidraget til yderligere frustration og irritation hos UCI.

 

Den sidste realistiske mulighed for at Chris Froome eventuelt kan slippe fri af anklagerne, er en såkaldt psykokinetisk test i et laboratorium. Her skal Froome under kontrollerede og overvågede forhold indtage den højest tilladte mængde af stoffet for at se, om det resulterer i målinger i samme størrelsesorden som under testen i Vueltaen. Men såfremt Froome a) ikke har rent mel i posen eller b) tager fejl med hensyn til nyre-teorien, så kan han ende med at bevise sin egen skyld.

 

Forhandling om straf?

Hvis Froome indrømmer, at han måske nok har været lidt for flittig med inhalatoren, vil han naturligvis blive erklæret skyldig, og så er spørgsmålet reduceret til en afgørelse omkring strafudmåling. Det vil sige i realiteten samme situation, som Diego Ulissi befandt sig i i 2015, hvor han endte med at blive idømt ni måneders karantæne.

 

Hvis UCI accepterer ni måneder, vil Froomes karantæne starte den 7. september 2017 - den dag han testede positiv - og dermed kan Froome stille til start i årets Tour de France. Slipper han med bare seks måneder, vil han også kunne stille til start i Giro d’Italia. Men han vil uanset hvad miste sejren i Vuelta a Espana 2017 samt sin bronzemedalje ved VM i enkeltstart i Bergen. Og en 12 måneders karantæne vil stort set sætte ham helt ud af spillet i hele 2018-sæsonen.

 

Ifølge Corriere della Sera har Froome personligt hyret en forhandler, der diskuterer sagen direkte med UCI og altså uden om Team Sky.

 

Cyclingnews har været i kontakt med det britiske hold for at få en kommentar til den aktuelle situation, men holdet ønskede ikke at kommentere på den nye udvikling og har i det hele taget ikke kommunikeret om problemstillingen siden starten af december.

 

Opdatering: Chris Froome har netop i skrivende stund kommenteret på sagen og meget kort meddelt på Twitter: ”Jeg har lige nu set artiklen fra Corriere della Sera her til morgen: Det er fuldstændig usandt.”

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG