Fransk sejr i Luxembourg
30. maj 2018 21:15 af Marcus Bjelskou Foto: A.S.O.

Prolog-specialisten Damien Gaudin (Direct Energie) vandt aftenens indledende prolog i Tour de Luxembourg.

  

Tour de Luxembourg startede her til aften med en kort prolog på 2.3 kilometer med start og mål i hovedstaden Luxembourg. Den relativt kuperede rute foregik på byens brostensbelagte og tekniske gader, og dermed var der lagt op en duel mellem feltets puncheurs, stærke sprintere og eksplosive ryttere, der havde den fornødne power og fart til at spurte op ad bakke og tekniske evner til at håndtere de mange sving.

 

Forhåndsfavoritten Jonathan Hivert (Direct Energie) satte tidligt på etapen bedste tid på 3.21. Christophe Larporte (Cofidis), der ligeledes havde gjort sig forhåbninger om et godt resultat, blev ramt af en defekt undervejs, og måtte skifte cykel, hvilket betød et stort tidstab, og han formåede derfor ikke at blande sig i toppen. 

 

Det gjorde til gengæld sidste års vinder af netop denne etape Damien Gaudin, der kort efter satte bedste tid på 3.16. Holdkammeraten Adrien Petit, der heller ikke er helt dårlig på en teknisk prolog, kom i mål i fire sekunder langsommere end Damien Gaudin. 

 

Det blev dog det unge talent Alexander Krieger (Leopard Pro Cycling), som overraskede ved at køre en fornem prolog i tiden 3.17, og sluttede som nummer to. 

 

Dermed levede Damien Gaudin op til sin favoritværdighed og vandt prologen, foran Alexander Krieger. Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) tog sig af tredjepladsen.

 

I morgen skal rytterne ud på første etape, der strækker sig over 186.7 kilometer, fra Luxembourg til Hesperange. 

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

SØNDAG

LØRDAG