Fraile: Giroen er en bardomsdrøm
17. maj 2017 20:11 af Christian BergFoto: Unipublic

Den optimistisk kørende spanier var en særdeles glad mand, efter han tog sæsonens første sejr.

Omar Fraile tog karrierens største etapesejr, da han i dag vandt 11. etape af Giro d’Italia. Dimension Data-rytteren vandt fra en firemandsgruppe, hvor han var klart den stærkeste i den let stigende spurt.

 

Den 26-årige spanier var aktiv på hele etapen, og han lå længe ude foran sammen med Mikel Landa. Da de to spaniere blev hentet af en større forfølgergruppe, angreb han på den sidste stigning, hvilket sikrede ham deltagelsen i den afgørende gruppe. Efter etapen var den angrebsivrige rytter meget begejstret, da Giroen altid har været noget særligt for ham.

 

”Det har været en utrolig dag, og den forløb på den bedst mulige måde. Det er sejr, jeg har drømt om i lang tid. Giroen har været en drøm og en passion, siden jeg var barn, og at tage denne sejr er det største, jeg har opnået,” siger Fraile i en pressemeddelelse.

 

”Jeg havde lagt mærke til, at denne etape passede mig rigtig godt. Jeg gik i angreb tidligt med Landa, da vidste, vi kunne lægge afstand til forfølgerne. Da de kom tilbage dækkede jeg Rui Costa, fordi han er hurtig, men jeg var endnu hurtigere i dag.”

 

Foruden etapesejren kørte Omar Fraile sig op på siden af Jan Polanc i bjergkonkurrencen, så begge ryttere nu er på 44 point, mens Nairo Quintana er nærmeste forfølger med 35. Dimension-Data rytteren har to gange vundet bjergtrøjen i hjemlandets Grand Tour, og spørgsmålet er så, om han er i stand til at gøre det i årets Giro d’Italia.

 

”Jeg synes, at Giroen er det bedste i verden, så det gør det at vinde her endnu mere specielt. Min første mål var at vinde en etape. Jeg har scoret nogle point til bjergtrøjen, og det kunne være et mål, men Polanc har stadig trøjen. Vi må se, hvad er sker.”

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG