Eg jagter topresultat i l’Avenir
15. august 2017 10:43 af Benjamin LillelundFoto: Frederik Maj

Niklas Eg håber på at hjemtage et stort resultat i verdens største U23-etapeløb.

Sidste år blev Niklas Eg bare nummer 46 i Tour de l’Avenir, men i år har det 22-årige stortalent taget sit niveau et step op.

 

Således blev Eg tidligere på sæsonen nummer to og fire i Fredsløbet og Giro Valle d’Aosta, hvor nogle af de absolut største talenter deltager. Nu går turen altså videre til Tour de l’Avenir, som kaldes ungdommens Tour de France, og her er forhåndsforhåbningerne tårnhøje.

 

”Jeg ved, at alle de bedste er der, så en top ti, synes jeg selv, vil være et rigtigt stort resultat, men så drømmer man jo altid om mere. Jeg går ind med større ambitioner, end jeg gjorde sidste år. Der havde jeg også ambitioner, men det flaskede sig ikke helt, som jeg havde håbet på, men det håber jeg på er anderledes i år,” siger Niklas Eg i en pressemeddelelse.

 

”Helt isoleret powermæssigt er jeg ikke betydeligt meget bedre, end jeg var sidste år, men forskellen er, at jeg er mere udholdende, så jeg også kan levere den power til sidst i løbet, i stedet for sidste år hvor jeg altid gik kold. Etapen bliver heller aldrig afgjort på den første stigning men på den sidste, hvor folk er kørt helt ned til sokkeholderne, så det er der, hvor man skal køre stærkt,” forklarer Eg.

 

Niklas Eg skal særligt holde sig til på de afgørende bjergetaper, hvor han i år har vist sig som en af de absolut stærkeste på U23-niveau. Men det er vigtigt også at være opmærksom på den første del af løbet.

 

”Der er ikke nogen tvivl om, at løbet bliver vundet de sidste tre dage, men et U23-løb er svært at kontrollere, og jeg er sikker på, at man godt kan tabe det på de flade etaper. Men jeg går ind med oprejst pande, for jeg ved, at jeg kan være med. Det er bare at kæmpe, det bedste jeg har lært og håbe på, at det er nok til at skabe et godt resultat,” afslutter Niklas Eg.

 

Niklas Eg får til Tour de l’Avenir selskab af Kasper Asgreen, Jesper Schultz, Jonas Gregaard, Mikkel Honoré og Casper Pedersen.

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG