Cummings slår Nibali i Toscana
26. september 2017 16:54 af Anders Schelde Mai Foto: A.S.O.

Efter et skuffende Tour de France lykkedes det for Stephen Cummings at komme først over stregen på 1. etape af Giro della Toscana.

Sidste år var Giro della Toscana et yderst sprintervenligt løb. Det har løbsledelsen lavet om på til årets udgave. Først etape skulle køres på to lettere kupperede rundstrækninger. Først ventede der rytterne en rundstrækning på 54,4 kilometer, hvorpå de skulle køre tre omgange. Til slut skulle de ud på en 7,7 kilometer lang rundstrækning.

 

Dagens udbrud kom afsted på etapens på etapens første kilometer. De fire mand som kom afsted var Maximilian Kuen, Roy Goldstein, Josu Zabala og Michele Scartezzini. Herfra faldt løbet til ro, og det fire mand havde med 80 kilometer igen et forspring på omkring to minutter.

 

Med 45 sekunder kom yderligere tre ryttere op til de forreste, men det skulle vise sig at være en stakket frist. De tre var Ilia Koshevoy, Fausto Masnada og Iuri Filosi. På dette tidspunkt var Goldstein blevet sat, og dermed var der nu seks mand i front. Med 45 kilometer til mål havde seksmandsgruppen blot 40 sekunder til det jagtende felt.

 

Favoritterne rører på sig

Efter at der var sket samling, angreb en slagkraftig firemandsgruppe fra feltet. De fire var Vincenzo Nibali, Egan Bernal, Frederik Backaert og Stephen Cummings. Med 20 kilometer tilbage havde de et forspring på 19 sekunder.

 

Forspringet voksede gradvist over de næste kilometer, og da udbryderne tog hul på de sidste 10 kilometer, var det vokset til 53 sekunder. Selvom feltet fik hentet ind på de fire, så holdte de hele vejen til mål. Dermed skulle etapen afgøres i en spurt mellem de fire ryttere, og her var Stephen Cummings hurtigst.

 

Dimension Data-rytteren vandt foran Bernal, Backaert og Nibali i nævnte rækkefølge. Feltets spurt blev vundet af Nibalis holdkammerat Sonny Colbrelli. Sejren var Cummings første siden de britiske mesterskaber.

 

På anden og sidste etape af Giro dellla Toscana skal rytterne ud på løbets kongeetape med mål på Volterra-stigningen, som skal bestiges to gange fra forskellige sider.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG