Coquard triumferede på 1. etape i Oman - Cort i top 10
13. februar 2018 13:00 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: A.S.O/Kåre Dehlie Thorstad

Franske Bryan Coquard (Vital Concept) tog første stik på 1. etape af Tour of Oman. Han henviste Mark Cavendish (Dimension Data) og Giacomo Nizzolo (Trek Segafredo) til de resterende placeringer.

Bryan Coquard vandt i dag 1. etape af Tour of Oman foran Mark Cavendish og Giacomo Nizzolo. Det bedste danske bud i dag var på forhånd Magnus Cort (Astana), og han blev da også bedste dansker på en niendeplads.

 

Etapereferat

Etapen forløb under solskinsrige forhold uden den store vind, hvorfor en klassisk massespurt var uundgåeligt. Ruten bød på en 162,5 km lang etape med start dybt i Omans ørken i Nizwa, hvorfra rytterne bevægede sig sydøst på ad en relativt flad rute med afslutning ved Sultan Qaboos University. Marcel Kittel vandt i 2013, da løbet senest sluttede her. Dermed var der lagt op til et sprinteropgør blandt feltets hurtigste.

 

Dagens udbrud bestod af Maxime Farazijn (Sport Vlaanderen - Baloise), Pierre Luc Perichon (Fortuneo-Samsic), Connor Dunne (Aqua Blue Sport) og Brian van Goethem (Roompot - Nederlandse Loterij), der straks efter etapens frigivelse rev sig løs fra feltet.

 

Udbryderne havde på et tidspunkt et forspring på 4.30 til et felt, der blev ført an af sprinternes hold. Pierre Luc Perichon vandt de to indlagte spurter undervejs på etapen, og fører dermed klassementet for løbets mest aggressive rytter efter 1. etape.

 

Aggressiv positionskamp til spurten

Med 7 km til mål var alle udbryderne hentet af feltet, og en stor positionskamp blev indledt. Med 3 km igen var det Quick-Step Floors, der satte et hårdt tempo. Det var dog franske Bryan Coquard, der viste sig som den hurtigste, og dermed kunne juble over sæsonens første triumf.

 

Sejren faldt på et tørt sted for Coquard og hans franske mandskab, Vital Concept, da de netop missede et wildcard til årets Tour de France. Rytteren valgte dog, på trods af skuffelsen, at se frem ad mod andre løb, hvilket altså udmøntede sig i en flot sejr i dag i Oman.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk