Colombianske klatrere fortsætter hos Movistar
09. oktober 2017 19:16 af Mathias Mundbjerg Foto: Movistar Team

Carlos Betancur og Winner Anacona har begge forlænget deres kontrakter med Movistar, så de nu gælder til og med 2019.

Colombianske Carlos Betancur var i sine unge år længe regnet som et af verdens største cykelsportstalenter. Allerede som 23-årig blev han henholdsvis nummer tre og fire i Fleche Wallonne og Liège-Bastonge-Liége, og da han det efterfølgende forår vandt Paris-Nice, lå der en motorvej mod cykelsportens top for hans fødder.

 

Kort efter begyndte udviklingen dog at få den forkerte vej, og de efterfølgende år døjede Betancur ofte med vægtproblemer - især efter sine talrige besøg i hjemlandet. Efter et par utilfredsstillende sæsoner viste Movistar dog, at de fortsat troede på ham, da de hentede ham hos AG2R i 2016. Siden da er bøtten vendt, og det går nu igen lige så stille den rigtige vej. Blandt andet hentede Carlos Betancur en yderst suveræn sejr i det nyskabte Hammer Series, der fik mange til spekulere i, om han var tilbage ved tidligere tiders storhed, og en fin placering som nummer 18 i Tour de France, hvor han gradvist blev bedre løbet igennem.

 

Som belønning for de fortsatte fremskridt har Movistar udstyret blot 167 centimeter høje Betancur med en ny kontrakt, som strækker sig de næste to sæsoner. Dette har de ligeledes gjort med landsmanden Winner Anacona, som i år har været særdeles imponerende kørende og blandt andet er blevet nummer 25 i Giro d’ Italia.

 

Kaptajnen på Movistar, Nairo Quintana, kørte ligeledes Giro d’ Italia, hvilket resulterede i en samlet andenplads bag Tom Dumoulin. Quintana kommer fra og bor i samme by som Anacona og er dennes træningsmakker, og det tætte bånd til den dobbelte Grand Tour-vinder gør det naturligvis oplagt at forlænge samarbejdet.

 

Movistar havde en rædselsfuld anden halvdel af 2017, efter at megastjernen Alejandro Valverde blev skadet. Barbero tegnede sig for holdets to eneste sejre efter Valverdes styrt, da han vandt Circuito de Getxo og en etape i Vuelta a Burgos, og det må betragtes som en kæmpe skuffelse for et hold, der sidste år vandt etaper i både Touren og Vueltaen, som Quintana også vandt samlet.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG