Cavendish ikke sikker på Tour-deltagelse
16. maj 2017 21:25 af Benjamin LillelundFoto: Sirotti

Det vides endnu ikke, om Mark Cavendish når at blive klar til Tour de France.

I midten af marts blev Mark Cavendish ramt af kyssesyge, og siden da har han været sat ude af spillet. Det er længe siden, der har været nyt om den britiske topsprinter, og nu begynder der at opstå tvivl om, hvorvidt han kommer til start i Tour de France om halvanden måned.

 

Sygdommen rammer meget forskelligt, hvor Jaco Venter var tilbage efter tre måneder, mens Benat Intxausti har været ude både i denne og sidste sæson. Derfor er Dimension Data også tålmodige med Cavendish’ tilbagekomst.

 

”Vi vil ikke lægge noget pres. Hvis vi gør det, kan man komme til at skynde på tingene, og der vil ikke kommer noget godt ud af det. Alle, der har haft kyssesyge, ved, at det kan tage lang tid at komme sig. Det vigtigste er hans helbred. Vi må stole på lægerne og vente, til de giver grønt lys,” siger sportsdirektør Rolf Aldag til Belga.

 

Mark Cavendish er dog ikke helt ude af stand til at kaste sig op på cyklen, men han træner endnu ikke på et stadie, som gør han i stand til at konkurrere med de andre topsprintere.

 

”Kan man kalde det træning? Han skal stadig være meget forsigtig med sin træning og ikke gøre det for intenst. Det kommer i små steps. Efter hver træning ser vi, hvordan han har det. Vi prøver altid lidt mere og ser, hvordan det går,” forklarer sportdirektøren.

 

Sidste år vandt Mark Cavendish fire etaper i Tour de France og er nu fire af slagsen fra at tangere Eddy Merckx’ rekord på 34 etaper, og netop sidste sæsons erfaring giver grobund for håb.

 

”Han kørte Slovenien Rundt (som optakt, red.), blev syg på anden etape og måtte udgå. Alligevel var han stærk i Tour de France. Selv nu er Slovenien Rundt en mulighed. Han behøver ikke at køre mange løb før Touren. Hvis han kan træne godt, er det en god ting,” afslutter Rolf Aldag.

 

Mark Cavendish har i denne sæson indtil videre taget en enkelt sejr, som faldt på første etape af Abu Dhabi Tour.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk