Breschel og EF Education First på etapejagt i Schweiz
08. juni 2018 10:28 af Rasmus Mikkelsen Foto: Sirotti

Når Schweiz Rundt i morgen skydes i gang, bliver det med et EF Education First-mandskab, som er kommet for at jagte etapesejre. På holdet figurerer danske Matti Breschel, som skal ud og skabe nogle muligheder på etapeløbets fladere etaper.

EF Education First har hidtil i denne sæson ikke badet i sejre. Det er indtil nu blevet til tre sejre i sæsonen, hvilket holdet utvivlsomt håber at ændre på, når Schweiz Rundt indledes i morgen. Holdet har i hvert fald sendt syv ryttere afsted, som har til formål at jagte etapesejre.

 

Tom Southam er med som sportsdirektør og skal dermed være manden, der styrer tropperne. Southam fortæller, at EF Education First er klar til at jagte etapesejre på både de mere flade og de mere bjergrige etaper.

 

”Vi har nogle af vores tunge drenge med - gutter som Sep (Vanmarcke), Taylor (Phinney) og Matti (Breschel). Will Clarke er også en rytter, som er aggressiv og klar til køre hårdt. De vil alle forsøge at skabe muligheder på de fladere etaper. Klatrerne vi har med, kommer alle fra Giro-holdet. Jeg forventer, at de er særdeles sultne efter succes,” lyder den offensive udmelding fra Southam.

 

Årets rute i Schweiz Rundt er, på papiret, ikke nær så hård, som de ruter vi har set i de sidste par udgaver af løbet. Denne betragtning er EF Education Firsts Joe Dombrowski enig i.

 

”Etaperne er ikke specielt hårde sammenlignet med normalt. Der er en del enkeltstartskilometer og to afslutninger på stigninger, men jeg tror, at de begge (afslutninger) har rimelig lave stigningsprocenter, og først stiger meget helt til slut. Ruten er formentlig lignende den, som Cancellara vandt på i 2009,” lyder analysen fra Dombrowski.

 

Første etape, som er et holdløb på 18,3 kilometer, køres i morgen omkring byen Frauenfeld. Vores fyldige optakt til hele løbet kan du finde her.

 

HUSK DERUDOVER AT DELTAGE I VORES TOUR DE SUISSE-MANAGERSPIL, HVOR ER DER KONTANTE PRÆMIER PÅ HØJKANT.

 

EF Education Firsts hold til Schweiz Rundt:

Matti Breschel
Nate Brown
Hugh Carthy
Will Clarke
Joe Dombrowski
Taylor Phinney
Sep Vanmarcke

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

SØNDAG

LØRDAG