Boasson Hagen vinder på norsk nationaldag - Kamp nummer seks
17. maj 2018 17:38 af Andy PedersenFoto: Sirotti

I Tour of Norway er der tradition for, at de norske ryttere brillerer og i dag var ingen undtagelse. På den norske nationaldag kom Edvald Boasson Hagen bragende først over stregen i massespurten og han tog dermed en flot etapesejr.  

Rytterne startede dagens etape med gode varmegrader i Hønefoss og to ryttere mødte ikke til start på stregen i dag - nemlig Benat Intxausti (Team Sky) og Lorenzo Rota (Bardiani-CSF). Kort efter starten var der et mindre styrt blandt få ryttere, som blev fulgt op af flere angreb - blandt andet fra Louis Bendixen (Team Coop), som dog ikke kom afsted.

 

Til gengæld kom Gatis Smukulis (Delko Marseille), Antione Warnier (WB Aqua Protect), Bjørn Tore Hoem (Joer-Icopal) og Øivind Lukkedal (Team Coop) afsted i udbrud. Flere forfølgergrupper forsøgte at køre op uden den store succes og slutteligt var det kun de fire i front, som var alene afsted.

 

Tilbage i feltet tog CCC kontrollen med situationen og det lykkedes for det polske mandskab at stabilisere forspringet på tre minutter. Udbryderne kæmpede om pointene, hvor Lukkedal vandt den første bakkespurt, mens Warnier tog den indlagte pointspurt.

 

Kort efter halvvejsmærket på dagens etape begyndte forspringet at falde ned mod de to minutter og feltet strammede grebet om de fire i front, hvor Warnier tilsyneladende kæmpede med krampe undervejs. På Norges nationaldag sendte Edvald Boasson Hagen også sit Dimension Data-mandskab i front for at tage føringer, hvilket ikke gjorde det nemmere for udbryderne.

 

På dagens sidste bjergspurt vandt Lukkedal igen, mens Lars Boom (Team LottoNL-Jumbo) angreb. Han blev dog lukket inde af Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen) og det virkede til, at der opstod tumult mellem de to.

 

Samling kom der dog med syv kilometer til målstregen, hvor det trak op til, at det skulle blive massespurt. Trods angreb fra Bardiani-CSF i finalen, kom det dog netop ned til en massespurt, hvor Edvald Boasson Hagen var den hurtigste rytter. Dermed tog han en flot etapesejr på 17. maj, som altså er den norske grundlovsdag. Derudover fejrer nordmanden også fødselsdag i dag og man må i den grad sige, at det har været en god dag for Boasson Hagen.

 

Dagens danske islæt kom fra Alexander Kamp (Team Virtu Cycling), som blev nummer seks i massespurten, hvor feltets stærkeste ryttere altså dystede om sejren.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

LØRDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk