Boasson Hagen vandt åbningsetape på hjemmebanen
17. maj 2017 18:52 af Christian BergFoto: A.S.O.

Den stærke nordmand kunne fejre sin 30-års fødselsdag med sæsonens første sejr.

I dag startede Tour of Norway, og 1. etape bød på 169 kilometer fra Hønefoss til Asker på en småkuperet rute. Rytterne skulle slutte af med to omgange på en rundstrækning, hvor de sidste 1,6 kilometer op til målstregen steg med 4,4 procent i snit.

 

Fra start af kom der et tremandsudbrud afsted, der bestod af Juan Pablo Villegas, Ludvik Holstad og Marius Blålid. De var helt oppe at have otte minutter.

 

Feltet satte dog farten op, og med 70 kilometer til mål var forspringet under tre minutter. Det fik Villegas til at angribe sine følgesvende, og han forsatte alene. Inde på omgangene blev han dog hentet af feltet, og det gav mulighed for ny angreb.

 

En firemandsgruppe rev sig fri med under ti kilometer til mål. Gruppen bestod af Andreas Vangstad, Lars Peter Norhaug, Ben O’Connor og Wout Van Aert. De blev dog hentet på de sidste to kilometer, og i stedet angreb Simon Gerrans.

 

Australieren blev dog hentet, og dermed skulle det afgøres i en spurt. Her var Edvald Boasson Hagen hurtigst og tog sejren foran Tosh Van der Sande og Simon Gerrans. Rasmus Guldhammer blev bedste dansker og sluttede som nummer otte.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

LØRDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk