BMC er klar: Monument, Tour-podium og WorldTouren
13. december 2017 12:51 af Mathias Mundbjerg Foto: CauldPhoto

Storholdet BMC er ikke bange for at stille høje krav til dem selv. De skal vinde - helst mange gange og over hele sæsonen.

På BMC-holdets traditionelle ”media day” forud for sæsonen, var manager Jim Ochowicz ikke bange for at tage store ord i sin mund.

 

”Næste år vil vi gerne vinde endnu et monument. Det er et af årets hele store mål at vinde et af monumenterne i foråret. Et andet mål er at vi gerne vil tilbageerobre verdensmesterskabet i holdtidskørsel i Innsbruck,” lød det fra Jim Ochowicz, hvis mandskab i denne sæson vandt Paris-Roubaix med Greg van Avermaet, men for andet år i streg blot blev nummer to for ved VM i holdtidskørsel efter ellers at have siddet tungt på disciplinen de foregående år.

 

”Vi er også interesserede i at vinde holdenes WorldTour. Det er svært at få nok point, og det ser ud som om, at det er det nye cykling, at alle gerne vil gøre det godt i den konkurrence,” drømmer Ochowicz videre.

 

BMC er de seneste to år blev henholdsvis nummer fire og nummer tre på WorldTouren, så de skal hæve niveauet en anelse, hvis de skal komme i betragtning til den samlede sejr.

 

Dette er ligeledes tilfældet i Tour de France. Kaptajn Richie Porte har fortsat en femteplads som sin bedste placering i en Grand Tour, efter at han måtte udgå af dette års Tour efter et voldsomt styrt. Ochowicz regner med, at det i 2018 omsider vil lykkes australieren at præstere fuldt ud i et tre uger langt etapeløb, men i modsætning til de andre løb er han forsigtig i sine udmeldinger angående verdens største cykelløb.

 

”Vi skal være på podiet i Tour de France. Sidste gang, vi kom det, var det med Cadel Evans. Jeg ved, at man skal være heldig. Vi har den perfekte rytter i Richie Porte, og vi vil gøre alt for at få det til at lykkes. Han er en af de ti ryttere, der har, hvad der kræves for at kunne gøre det. Vi har et meget stærkere hold end sidste år, og vi vil sammensætte holdet efter at opnå en podieplacering,” siger Ochowicz, der altså ikke nævner den samlede sejr med et eneste ord, selvom flere i lighed med sidste år har udråbt Richie Porte til at være førsteudfordrer til Chris Froome, hvis briten vel at mærke kommer til start efter sin positive dopingprøve.

 

BMC har til den kommende sæson hentet Simon Gerrans, Jurgen Roelandts, Patrick Bevin og Alberto Bettiol.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

SØNDAG

LØRDAG