EKSKLUSIVT

Blaudzun: Gregaard bliver Danmark Rundt-kaptajn
07. december 2017 19:11 af Interview: Jesper Johannesen, Tekst: Mathias MundbjergFoto: Martin Nørgaard og Dennis Boutrup

I forbindelse med præsentationen af næste års PostNord Danmark Rundt-udgave afslørede Riwal-sportsdirektør Michael Blaudzun, at Jonas Gregaard igen skal forsøge at lave et topresultat.

Ganske usædvanligt har samtlige danske kontinentalhold allerede fået at vide, at de får lov at stille til start i PostNord Danmark Rundt til august, men det ændrer ikke ret meget for holdene ifølge Riwal-sportsdirektør Michael Blaudzun:

 

”Det giver selvfølgelig en tryghed, at vi ved, vi skal køre i starten af august. Men til gengæld så har jeg det sådan lidt, at vi skal ud at køre cykelløb hele foråret og køre efter at vinde så mange cykelløb som muligt - absolut ligesom hvis vi først skulle udtages på baggrund af de resultater. I mit hoved ændrer det ikke så meget, for når vi stiller til start, så kører vi efter at vinde cykelløbene, og vi skal nok være til start i de danske løb herhjemme for fuld styrke,” siger Michael Blaudzun til Feltet.dk.

 

Den tidlige udtagelse giver god tid til grundig planlægning, men den kommer ikke til at påvirke Riwals løbskalender særligt meget.

 

”Det kommer til at ligne meget de andre år. Vi vil få et flot udlandsprogram. Selvfølgelig i forbindelse med de danske løb skal vi have det kædet ind, så det også passer, så vi kan være i forholdsvis god forfatning, når vi kører de danske cup-løb også. Det er jo altid logistik. Men det er gået de andre år, så mon ikke det går næste år også,” lyder det fortrøsningsfuldt fra sportsdirektøren.

 

Udsigt til ung kaptajn
Næste års PostNord Danmark Rundt starter i Aalborg og slutter som så mange gange på Frederiksberg. Til gengæld skal rytterne på en længere visit på Falser og det sydlige Sjælland, hvilket er en sjældenhed. Den geografiske nytænkning kommer dog ikke til at ændre meget på prototypen for en mulig vinder.

 

”Det er altid svært at vinde Danmark Rundt, fordi du skal kunne køre opad og køre en rigtig, rigtig god enkeltstart. Vores kæphest de sidste par år har selvfølgelig været enkeltstarten, hvor vi har mistet for meget,” siger Blaudzun, inden han løfter sløret for, hvem holdets måske bedste bud på en vinderkombination er.

 

”Jonas Gregaard kører top 10 i år med en hæderlig enkeltstart. Jonas kommer også til at køre klassement næste år, og der bliver arbejdet på enkeltstarten, det er der ingen tvivl om. Jeg vil sige, at Jonas Gregaard efter hans kørsel i år selvfølgelig er en af spydspidserne.”

 

PostNord Danmark Rundt 2018 afvikles over fem etaper fra 1. til 5. august.

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk