Bernal skal lære fra Froome og Kwiatkowski på sit ’drømmehold’
12. januar 2018 16:55 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: Team Sky

Den talentfulde klatrer, Egan Bernal, glæder sig til køre på det britiske storhold, Team Sky, der er colombianerens drømmehold. Han ser især frem til at lære fra Chris Froome og Michal Kwiatkowski. 

Egan Bernal imponerede i løbet af 2017-sæsonen, hvilket kulminerede i ungdommens Tour de France, Tour de l’Avenir, hvor han vandt løbet samlet samt to etaper. Det kunne det store britiske mandskab, Team Sky, ikke ignorere, hvorfor holdet skrev kontrakt med colombianeren forud for denne sæson.

 

Bernal er da også yderst tilfreds med kontrakten, der sætter ham ind på den helt store scene med nogen af cykelsportens største stjerner.

 

”Jeg er rigtig glad for at være her (på holdet), og i de næste to eller tre sæsoner vil jeg samle så meget erfaring som muligt, og blive bedre,” siger den unge klatrer til Marca. ”Jeg synes, at det er det bedste hold med mange gode ryttere, så det er et godt sted at lære og få erfaring. Det er mit drømmehold.”

 

Bernal fortæller, at han i 2018 glæder sig til at lære af store ryttere som Chris Froome og Michal Kwiatkowski.

 

Vigtigt med colombianske holdkammerater

Egan Bernal får sin debut på det britiske storhold i Australien, hvor han skal køre Tour Down Under med Jonathan Dibben, Owain Doull, Lukasz Wisniowski, Kristoffer Halvorsen, Christopher Lawless og Salvatore Puccio. Han fremhæver dog andre holdkammerater som særligt vigtige for ham.

 

”Det er meget vigtigt at køre sammen med to andre colombianske landsmænd, Sebastian og Sergio Henao, fordi de er meget venlige over for mig, og jeg kan lære meget af dem. De taler meget om, hvordan holdet er, og det er dejligt at kunne tale spansk med andre colombianere.”

 

Egan Bernal vandt i alt ni sejre i 2017 for sit tidligere italienske hold, Androni Giocattoli.  

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG