August Jensen fik blackout efter sejr
13. august 2017 09:42 af Mathias Mundbjerg Foto: A.S.O.

Mange elitesportsudøvere higer så meget efter at vinde, at de kan udsætte kroppen for et ekstremt pres i jagten på succes. Det kan gårsdagens vinder i Arctic Race of Norway, August Jensen, skrive under på.

Dylan Teuns har været fuldstændigt ustoppelig de sidste tre uger, hvor han har taget utrolige seks sejre. Derfor var der formentlig ikke mange, der havde troet, at han skulle blive slået på gårsdagens etape i Arctic Race of Norway, som passede ham glimrende - og da slet ikke af en kontinentalrytter, som aldrig tidligere havde taget en sejr i et professionelt felt.

 

Det var ikke desto mindre, hvad der skete. August Jensen, der fylder 26 år om to uger, leverede et glimrende cykelkast på de sidste meter, hvor han virkelig kom stærkt i forhold til Teuns, og så kunne Jensen snuppe sejren på løbets kongeetape.

 

”Jeg åbnede med 200 meter igen. Det er lidt langt ude på et stigende opløb, men jeg tog chancen. Jeg kom tættere og tættere på Teuns, men jeg turde ikke håbe på noget. Jeg vidste, jeg havde chancen, men på de sidste meter var jeg så presset, at det sortnede for øjnene. Jeg så, at mållinjen nærmede sig, og så kastede jeg bare cyklen frem. Efter det fik jeg blackout. Jeg gav i hvert fald alt,” siger August Jensen til procycling.no efter den fornemme sejr, som også har bragt ham op på andenpladsen i klassementet efter netop Teuns.

 

Der har i år været usædvanligt mange tætte målfotoafgørelser, og lørdag bød på endnu en. Da August Jensen så endelig fik at vide, at han havde vundet, var det tydeligt, at det absolut ikke selv var noget, han havde været klar over.

 

”Det var pinefulde minutter, hvor jeg ikke turde at juble for tidligt. Det er en sejr i et af vores allerstørste løb. Det er ekstra specielt i Nord-Norge med så mange folk ude på vejene for at heppe på mig og de andre ryttere, og så mange i målområdet som råber mit navn. Det er meget følelsesladet,” forklarer Jensen om at vinde i sin egen del af Norge.

 

Der resterer nu blot en enkelt etape i løbet, hvor August Jensen altså skal forsøge at fravriste Dylan Teuns førertrøjen. Nordmanden er i øjeblikket tre sekunder efter BMC-konkurrenten.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG