Arnaud Démare har foråret på plads
17. januar 2018 19:20 af Christian Lundtoft Nielsen Foto: A.Broadway / ASO

Den franske sprinter og tidligere U23 verdensmester fra 2011 (i København) har valgt at køre færre løb i indledningen af sæsonen og satser i stedet på de store klassikere. 

I modsætning til flere af de største supersprintere, som allerede er i gang med de knivskarpe albuedueller i Tour Down Under, indleder Arnaud Démare (FDJ) sin sæson sent, når det portugisiske Volta ao Algarve løber af stablen den 14.-18. februar. Det oplyser Cyclism’Actu.

 

Den franske mester vil benytte løbet som optakt til den belgiske brostensweekend den 24. og 25. februar, hvor han stiller til start i både Omloop Het Niewsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

 

Derefter følger Paris-Nice (4.-11. marts), hvor Démare sidste år viste stor styrke, da han vandt første etape og kunne iklæde sig den gule førertrøje efter en forrygende duel med sin landsmand Julian Alaphilippe (Quick Step Floors). En førertrøje han beholdt i løbets tre første dage.

 

Milano-San Remo den 17. marts bliver et kærkomment gensyn for den franske sprinter, som i 2016 var hurtigste mand på stregen på Via Roma, hvor han henviste Ben Swift og Jürgen Roelandts til de øvrige podieplaceringer.

 

Démare deltager derefter i Gent-Wevelgem (24. marts), Flandern Rundt (1. april) og Paris-Roubaix (8. april). Franskmanden er med sin spurt en farlig kandidat, hvis en gruppe - som set i de senere år - kommer samlet ind på velodromen i Roubaix. Hans hidtil bedste resultat er en 6. plads fra 2017, hvor han slog André Greipel (Lotto-Soudal) i forfølgergruppens spurt blot 12 sekunder efter, at Greg van Avermaet (BMC Racing Team) kunne løfte armene i triumf.

 

Arnaud Démare er ikke en fremmed for det danske cykelpublikum, som i 2011 kunne se den unge franskmand spurte sig til U23 verdensmesterskabet på toppen af Geels Bakke. I øvrigt foran en anden franskmand Adrien Petit.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk