3. etape af Down Under bliver forkortet på grund af varmen
17. januar 2018 11:17 af Frederik ZeunerFoto: Sirotti

Tour Down Unders løbsdirektør har i samråd med rytterne og kommissærerne valgt at forkorte morgendagens tredje etape på grund af den ekstreme varme. 

For nogle år siden indførte UCI deres ”Extreme Weather Protocol”, som skulle give kommissærerne og løbsarrangørerne mulighed for at ændre i diverse løb, hvis vejret viser sig fra sin ekstreme side. Det gør det netop nu i Australien, hvor varmen er ekstremt hård ved rytterne der lige nu kører Tour Down Under.

 

Derfor var løbsarrangøren Mike Turtur efter dagens anden etape ude at sige, at man har valgt at forkorte morgendagens tredje etape. Den var planlagt til at være 146 kilometer og slutte med tre omgange af 13 kilometer ved Victor Harbor. Således tager man to af de sidste omgange af, så den samlede distance i stedet bliver på 120 kilometer. Beslutningen er taget i samråd med rytterrepræsentanten Adam Hansen (Lotto-Soudal) og kommissærerne.

 

”Sikkerheden og trygheden hos rytterne, tilskuerne og alle involverede i løbet er altid vores primære bekymring. Vi konsulterede med rytterrepræsentanten Adam Hansen og chefkommissæren, og de var begge to enige i, at det ville give mening at forkorte etapen,” sagde Mike Turtur i en officiel medddelelse efter dagens etape.

 

Varmen et tema i feltet
Sidste år blev første etape af løbet forkortet undervejs på etapen, hvilket skabte en del forvirring. Derfor havde Mike Turtur og løbs organisationen inden årets udgave taget sine forbehold, blandt andet ved at lave afslutninger på rundstrækninger, således at man, som med morgendagens etape, kan skære end på distancen.

 

At varmen kan være en udfordring ved rytterne altså godt, når de kører i Australien. Alligevel sætter det sine spor i feltet, hvor varmen er et tema. Ifølge danske Niklas Eg, der lige nu kører sit første World Tour-løb for Trek Segafredo, så lider rytterne i varmen.

 

”Folk lider i varmen, den er virkelig en dræber. Varmen hernede er hård, og det er et ret stort tema i feltet. Det er lidt som om, at det hele foregår i slowmotion,” siger Niklas Eg til Feltet.dk.

 

Også Michael Valgren lader til at være mærket af varmen:

 

 

"Det var en varm omgang derude i dag. Gennemsnitstemperatur på 42 grader i 5,5 time. Det er ikke noget for en lyshåret dansker," skriver Michael Valgren på Twitter.

 

Tredje etape er sat til at starte klokken 11 australsk tid, og rytterne forventes at være i mål inden klokken tre om eftermiddagen, hvor temperaturen forventes at komme over 40 grader celcius. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk