25 procent stigning skal afgøre VM
12. december 2017 12:55 af Christian BergFoto: Sirotti

"Highway to Höll" bliver det vigtigste sted på VM-ruten, hvis man spørger en af nøglepersonerne bag det østrigske VM-bud.

For tredje år i træk blev Peter Sagan verdensmester, da han spurtede sig til VM-guldet i norske Bergen. Alle tre gange har det været på ruter, der har favoriseret de hurtige ryttere, men det ændrer sig i 2018, når Innsbruck skal være vært.

 

Østrigerne har nemlig lagt en særdeles kuperet rute, der byder på omkring 5000 højdemeter. På de afsluttende omgang skal rytterne blandt andet forcere en kort men meget stejl stigning, hvor den stejleste sektion har fået navnet, Highway to Höll. Stigningen ligger blot otte kilometer fra målstregen og får dermed afgørende betydning.

 

”Stigningen starter nede i Innsbruck, og man skal krydse en meget smuk bro over hovedfloden, og så starter den rigtigt. Det er en smal og stejl vej, der stiger omkring 12 procent, som man skal være i en god position. Så starter Highway to Höll. Der er en sektion med 25 procent i 300 meter, og den er meget smal. Jeg er næsten sikker på, at afgørelsen vil finde sted her,” siger Thomas, som er en af de østrigske VM-nøglepersoner, til Cyclingnews.com.

 

VM i 2018 starter den 23. september og slutter otte dage senere med herrernes linjeløb.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG