To danskere på podiet ved VM! - Tysk sejr
09. december 2020 16:50
af Frederik Holst Pedersen

Jason Osborne kunne lade sig krone som den første mandlige vinder af VM i e-Cykling nogensinde. Tyskere satte et angreb ind med 500 meter til mål og henviste danske Anders Foldager og Nicklas Amdi Pedersen til podiets nederste trin. 

Annonce

Det blev Jason Osborne (Tyskland), der med et angreb med 500 meter til mål kunne iklæde sig den virtuelle regnbuetrikot hos herrerne. 

 

Det danske landshold kørte et fantastisk løb og Anders Foldager kunne spurte sig til sølvmedaljen foran Nicklas Amdi Pedersen. De to yderligere danske deltagere Michael Valgren og Frederik Muff var synlige gennem hele løbet og lavede forarbejdet for de to kaptajner. 

 

 

Osborne vinder Zwift VM - dansk sølv og bronze

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Løbsreferat

Ved dagens andet og sidste VM-løb var det nu herrernes tur til at begive sig ud på den 50 kilometer lange og kuperede Watopia Figure 8 Reverse-rute. Der var i feltet både erfarne Zwiftere og erfarne proffer fra landevej, bane og cross til start. Undervejs på ruten var der 487 højdemeter. 

 

Danmark havde fire repræsentanter på startstregen, nemlig Anders Foldager, Frederik Muff, Nicklas Amdi Pedersen og Michael Valgren. Sidstnævnte var med på et wildcard.

 

Undervejs i løbet var der mulighed for at samle to PowerUps op og rytterne havde også fået en af hver før løbet. Den ene var Aero Boost, der gør rytteren mere aerodynamisk i 15 sekunder, og den anden er en fjer, som reducerer rytternes vægt med 10 % i 15 sekunder.

Annonce

 

Da livebillederne kom på, var der lige under 30 kilometer til mål og frontgruppen hos herrerne var stor. Her var alle fire danskere stadig med i front.

 

Med i frontgruppen var også den tidligere nummer to i Tour de France Rigoberto Uran (Colombia) og det britiske stortalent Thomas Pidcock (Storbritannien).

 

Med under 20 kilometer til mål var der sket en stor udskilning i frontgruppen og rytterne brugte i flæng deres PowerUps.

 

Pidcock forsøgte sig med et angreb, men blev hurtigt overhalet igen. 

 

Næstsidste stigning

Australske Freddy Ovett tog fronten op ad dagens næstsidste stigning og mange ryttere måtte opgive at følge med. 

Annonce

 

Valgren gik til fronten og Victor Campenaerts (Belgien) satte hårdt tempo, men det var fire canadiere, der rundede toppen først. Der manglende nu kun en stigning, nemlig den 900 meter lang målstigning. 

 

Canadierne fortsatte presset nedad. De fire danskere var stadig i frontgruppen og skulle dermed være med til at køre finale. 

 

Finalen

Med fire danskere i den decimerede frontgruppe gik vi en spændende finale i møde. Med fem kilometer til mål angreb Muff, der dog ikke fik et hul og hurtigt var tilbage i frontgruppen med de øvrige danskere. 

 

Canada var næste nation til at angribe og hele tre canadiere fik slået et stort hul til frontgruppen. Muff tog sagen i egen hånd og forsøgte at lukke hullet, Muff måtte dog slå ud og Jordan Cheyne (Canada) lå foran frontgruppen. 

 

Harm Vanhoucke (Belgien) kom op til canadieren og kørte kontra.

Annonce

 

Valgren og Muff sad placeret i top fem med under tre kilometer til mål og arbejde for de to kaptajner Foldager og Amdi.

 

Cheyne forsøgte sig med endnu et angreb. Valgren satte sig frem og under kilometerporten var der tre danskere i top ti.

 

Første til at angribe på stigningen var Campenearts, men det hele var stadig samlet med 600 meter til mål.

 

To tyskere, Rapp og Jason Osborne fik slået et lille hul med under 500 meter til mål. Osborne holdt alene til mål. Danske Foldager og Amdi Pedersen fik sølv og bronze. 


 

Annonce

INFO
Nicklas Amdi Pedersen
Nyheder
VM - Herrer
Nyheder
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Ineos-frontfigur: En af vores bedste sæsoner nogensinde

Landevej

Bahrain Victorious henter trio

Landevej

Tempomaskine forlænger med WorldTour-hold

Landevej

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter styrt: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Annonce

ANNONCE