Würtz i udbrud med Dannebrog i belgisk Burgos-sejr
03. august 2021 16:34Foto: Feltet.dk
af Andy Joachim Pedersen

Mads Würtz Schmidt viste sin dannebrogstrikot frem i offensive angrebsforsøg i sidevinden på en begivenhedsrig første etape af Vuelta-generalprøven i Burgos, hvor det dog var Edward Planckaert, der sikrede sig karrierens hidtil største sejr.

Annonce

Mads Würtz Schmidt viste på flot vis sin dannebrogstrikot frem, da han med årvågenhed sikrede sig en plads i et seriøst udbrud efter en hård sidevindskørsel i feltet, og han placerede sig dermed godt i kampen for en finale, han dog måtte afgive, da gruppen blev hentet.

 

I stedet kunne feltet kæmpe om sejren, der blev afgjort i en noget hektisk og nervøs bakkespurtsfinale, hvor det altså var Alpecin-Fenix, der rendte med dagens store triumf.

 

Blandt de mandskaber, der måtte kæmpe ekstra hårdt i vinden var Astana-Premier Tech med Vlasov og Qhubeka-NextHash med Pozzovivo, som begge missede hovedfeltet i splittelsen, men dog senere fik bragt samling på feltet, der dermed skulle kæmpe mod det stærke udbrud, som Würtz var en del af.

Danmark i finalen trods styrt: Se hele semifinalen mod Storbritannien

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

INEOS-Grenadiers oplevede i det felt stort uheld, da Egan Bernal og store dele af holdet styrtede og slog sig. Würtz og resten af udbruddet kæmpede det bedste, de har lært, men måtte se sig hentet med lidt under fire kilometer til målstregen, hvorefter Würtz lod sig opsluge.

 

Søvndøsende start i feltet
Der ventede spansk sommervejr i bedste stil, da 147 ryttere tog hul på Vuelta a España-generalprøven i Burgos. Vejret betød dog ikke, at der var festfyrværkeri i feltet, hvor seks ryttere allerede fra starten af etapen stak afsted i et udbrud, der ikke blev udfordret.

 

Mauricio Aparicio (Burgos-BH), Florian Maitre (Total Energies), Sergio Martin (Caja Rural), Joan Bou (Euskaltel), Marton Dina og Sergio Garcia (Begge EOLO-Kometa) blev dagens udbrud med naturlig spansk overvægt, og efter kun fem kilometer var forspringet på fem minutter.

Annonce

 

 

Der skulle en hel times kørsel til, før feltet begyndte at stabilisere udbruddet på omkring de syv minutter, hvorefter det igen begyndte at falde. Dette skyldtes især sidevind midt på ruten, hvor alle de store favoritmandskaber kæmpede for at holde deres kaptajner fremme.

 

Sidevinden skaber kaos
Netop sidevinden skulle vise sig at skabe et stort kaos. Feltet knækkede og kun omkring 40 ryttere, med deltagelse af blandt andet Mads Würtz Schmidt (Israel Start-Up Nation) var snarrådige i front. De fleste store kaptajner klarede cuttet, men Alexandr Vlasov (Astana-Premier Tech) og Domenico Pozzovivo (Qhubeka-NextHash) missede frontgruppen.

 

Det tvang hurtigt de to mandskaber til at jagte nede i feltet, hvor der med det samme kom fart på i desperationens jagt på frontgruppen. I mellemtiden var Würtz særdeles aktiv i frontgruppen, hvor han kørte med i alt, hvad der rørte sig. Den nykårede danske mester virkede til at stå særdeles skarp på etapen.

 

Det betød, at han kom med i en gruppe med Daniel Oss (Bora), Jhonathan Narvaez (INEOS), Pavel Sivakov (INEOS), Alexeys Brunel (Groupama-FDJ), Johan Jacobs (Movistar Team), Sergio Garcia, Sep Vanmarcke (Israel), Matteo Trentin (UAE Team Emirates) og Tobias Bayer (Alpecin-Fenix).

Annonce

 

I forfølgergruppen felt nede bagved var det INEOS-Grenadiers, der trods to mand i front, satte sig frem for at føre for Egan Bernal, mens det i det store jagtende felt fortsat var Qhubeka-NextHash, der førte an, og dermed var det tidligere felt nu skilt i tre grupper fordelt på ruten.

 

Feltet går i stå - INEOS i stort styrt
Bag udbruddet skete der med kun 35 kilometer til målstregen sammensmeltning mellem forfølgerne og hovedfeltet, og det fik straks INEOS-Grenadiers til ikke at gøre længere, hvorfor gruppen umiddelbart gik i stå.

 

Team BikeExchange tog dog teten og satte Damien Howson til at føre, mens Vanmarcke lod sig falde tilbage fra frontgruppen og efterlod Würtz alene. BikeExchange forlod fronten kort efter, og der herskede en del forvirring nede i feltet i denne periode om, hvad der skulle ske.

 

Bahrain-Victorious og EF Education-Nippo kunne dog ikke leve med, at udbruddet fik kort en masse tid i rygsækken, og de gjorde dermed deres for at holde kæden stram nede i feltet. Og kæden blev holdt stram, så stram, at INEOS-Grenadiers i hast styrtede på en utrolig dårlig timing. 

 

Egan Bernal og Daniel Martinez (Begge INEOS) slog sig og blev stående en del tid efter styrtet, men kørte videre, mens feltet fortsat bragede afsted mod udbruddet, hvor Jacobs og Wåurtz på Alto del Castillo satte pres på tempoet i front, hvilket kostede kræfter for flere af rytterne.

Annonce

 

Würtz-gruppen fik dog fornyet momentum i kampen mod feltet.

 

Tæt finale mellem udbruddet og feltet

På stigningen faldt Oss tilbage til feltet, hvilket ligeledes fik Bora-hansgrohe til at deltage i jagten på rytterne i front. De mange storhold, der var deres ansvar voksent nede bagved, endte dog med at ødelægge drømmene om en udbrudssejr for Würtz og co. i front, og de måtte sig se endeligt hentet med fire kilometer til målstregen.

 

Kort efter var der nye angreb i feltet, hvor Groupama-FDJ var aktive i forsøg på at snyde feltet med Brunel, der endnu engang forsøgte et desperat forsøg på at holde fast i muligheden for sejr.

 

Ingen kunne dog længere snyde feltet, og især Team DSM fik tidligt sat deres sprintertog særdeles flot op, og de kunne krydse kilometerporten som det første mandskab nede i feltet. Det var dog langtfra en organiseret spurt, og DSM satte fart på finalebakkerne i den kuperede spurt. 

 

Romain Bardets offensiv trak en gruppe fri, der skulle spurte om finalen, og her blev det altså Alpecin-Fenix' Edward Planckaert, der tog karrierens hidtil største triumf foran Gonzalo Serrano (Movistar) på andenpladsen og Vincenzo Albanese (EOLO-Kometa)

Annonce

INFO
Vuelta a Burgos 
Nyheder Profil Resultater
Mads Würtz Schmidt
Nyheder Profil Resultater Statistik
Israel Start-Up Nation
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Edward Planckaert
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Ineos-frontfigur: En af vores bedste sæsoner nogensinde

Landevej

Bahrain Victorious henter trio

Landevej

Tempomaskine forlænger med WorldTour-hold

Landevej

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter styrt: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Annonce

ANNONCE