Wiebes hurtigst på prolog i Luxembourg - dansker i top-10
30. april 2021 19:27Foto: Cor Vos / Team DSM
af Andy Joachim Pedersen

Der var dansk top-10 på prologen af Festival Elsy Jacobs, da Team DSM tog sig af både førstepladsen og andenpladsen på dagens prolog med profilen Lorena Wiebes og Leah Kirchmann.

Annonce

Emma Norsgaard har sikret sig et godt udgangspunkt til de kommende to etaper, mens Team DSM ligner holdet, der skal slås for resten af feltet efter en stærk prolog. Hun blev nummer ti på dagens indledende kamp mod uret.

 

Dagens første rytter på startrampen var Akvile Gedraityte (WCC Team), og hun satte en relativt anonym tid, hvorefter rytterne væltede ned af rampen til den kun 2,2 kilometer lange prolog i Cessange.

 

Tidligt på dagen var det Leah Kirchmann (Team DSM), der med en tid på tre minutter og 15 sekunder, satte den tid, som skulle sikre hende en plads i hotseat i et langt stykke tid.

Se de sidste fem kilometer fra Solers sejr i Romandiet

SE ALLE TOUR-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

UDFORDR DINE VENNER I GIRO-MANAGERSPILLET - PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER

 

Danske Emma Norsgaard (Movistar) kørte en særdeles godkendt tid på de to kilometer, da hun satte en tid på tre minutter og 19 i mål, men det var dog ikke nok til at true Kirchmann.

 

True Kirchmann kunne Karlijn Swinkels (Jumbo-Visma) til gengæld. Den 22-årige hollænder var kun få hundrededele fra at slå Kirchmann, men måtte tage til takke med en plads under DSM-rytteren.

Annonce

 

Hollandsk stortalent svinger ind fra højre
Tiden var dog ikke uovervindelig. Det beviste Kirchmanns holdkammerat Lorena Wiebes, der slog tiden med hele tre sekunder, mens ryttere som Lonneke Uneken (SD Worx) og Thalita De Jong (Bingoal) måtte tage til takke med sekundære placeringer også.

 

Danske Amalie Dideriksen (Trek-Segafredo) sikrede sig ligeså et godkendt udgangspunkt for de næste to etaper med en tid på tre minutter og 28 sekunder, hvilket sikrede hende en plads i den bedste halvdel af feltet.

 

Hjemmebanerytteren Christine Majerus (SD Worx) kunne ikke fravriste Wiebes sejren, og det stod klart til sidste, at canadiske Kirchmann og hollandske Wiebes på imponerende vis kunne sikre sig det bedste udgangspunkt for hollandske Team DSM til de kommende to etaper.

 

Annonce

INFO
Lorena Wiebes
Nyheder
Festival Elsy Jacobs
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

EKSKLUSIVT TILBUD: Se alle Tour-etaper uden reklamer

Landevej

Canyon SRAM-rytter stryger til tops med sent angreb i Belgien

Landevej

Roglic: Vingegaard bliver afgørende for min Tour

Landevej

Video i artiklenTour de France: Bjergtrøjen

Landevej

Belgier sejrer efter solotogt - Stjernefrø imponerer i debut

Landevej

Danskerhold skifter navn efter ny sponsor

Landevej

Video i artiklenTour de France: Pointtrøjen

Landevej

Annonce

ANNONCE