Vuillermoz og Keukeleire ude af årets Tour de France
16. juli 2018 18:47 af Mathias Høj Foto: Sirotti

Efter at have ramt en tilskuer på søndagens brostensetape ved Tour de France, er AG2R La Mondiales Alexis Vuillermoz udgået af den franske Grand Tour.

 

Det blev en brutal kamp om at blive på cyklen på årets brostensetape i Tour de France, hvor rytterne stort set væltede på kryds og tværs. De ujævne brosten skabte stor dramatik for både seere og ryttere, hvor specielt AG2R-kaptajnen Romain Bardet var ramt af uheld. Det franske klassementshåb var ramt af defekt hele tre gange i løbet af søndagens etape, hvor Bardet i sidste ende minimerede sit tidstab til sine konkurrenter.

 

AG2R La Mondiale havde generelt en rigtig uheldig dag, hvor det ikke kun var Bardet, som blev ulykkesfugl. Holdets franske klatrer, Alexis Vuillermoz, kom i karambolage med en tilskuer, hvorefter det viste sig, at franskmanden pådrog sig et brud på højre skulderblad. Skadens omfang gør, at Vuillermoz ikke stiller til start på morgendagens tiende etape.

 

”En tilskuer med et kamera gik ud på vejen og flyttede sig ikke tilbage, og jeg havde ikke tid undvige sammenstødet. Jeg ramte kameraet. Jeg har et brud på skulderbladet, og jeg skal undersøges nærmere for at se, om en operation er nødvendig,” fortæller Vuillermoz i en pressemeddelelse.

 

Det franske WorldTour-hold har bestemt ikke haft den bedste første uge af Tour de France, da flere af holdets ryttere har været en tur i asfalten. Senest Vuillermoz, der ovenpå skuffelsen er tilfreds med at have bragt Bardet i en gunstig situation frem mod de kommende bjergetaper.

 

”Denne første del af Tour de France har været præget af uheld, specielt for Silvan (Dillier), Axel (Domont) og Mathias (Frank), der alle har været styrtet. Ikke desto mindre har vi fastholdt målet om at få Romain (Bardet) i en god position frem mod de kommende bjergetaper. På det personlige niveau er det en stor skuffelse. Jeg ville virkelig gerne hjælpe Romain i hans mission, men holdet forbliver meget stærkt, og jeg vil blive den største fan foran mit TV,” siger den franske AG2R-rytter i pressemeddelelsen.

 

Keukeleire: Valgrens kædeproblemer sendte Porte og jeg ud af Touren

Lotto Soudals Jens Keukeleire måtte mandag også forlade årets Tour de France, efter at belgieren var involveret i det samme styrt, som sendte Richie Porte ud det franske etapeløb. Mandag eftermiddag skulle Keukeleire have en MRI-skanning, der desværre for belgieren var slemt nok til et tidligt Tour-exit. 

 

Nervøsiteten var stor i feltet på søndagens brostensetape, men ifølge Lotto Soudal-rytteren var det ikke den nervøse stemning, som lagde grund til det dramatiske styrt. I stedet var det en dansker, som skabte kaos inden feltet ramte brostenene. Danske Michael Valgren skulle, ifølge Keukeleire, eftersigende have haft kædeproblemer, der resulterede i styrtet.

 

"Alle snakkede om nervøsiteten og brostenene i går, men styrtet, hvor Richie Porte og jeg blev fanget, havde ikke noget med det at gøre. Michael Valgren havde et kædeproblem, som skabte styrtet. Selvfølgelig gør mit knæ ondt, men det var kun efter etapen, at det begyndte at hæve. Man håber, at det bliver bedre på sådan en hviledag, men i dag fik jeg den hårde dom," fortæller Keukeleire i en pressemeddelelse.

 

Keukeleires forårssæson har ikke været fyldt med topresultater, hvilket belgieren også selv var opmærksom på før årets Tour de France. Lotto Soudal-rytteren kom til Touren for at glemme sit forår, men måtte til stor skuffelse udgå før morgendagens tiende etape.

 

"Jeg kom til Touren for at glemme mit forår, som også var fyldt med uheld, og derfor er det sådan en skam, at jeg skal forlade løbet. Det er for tidligt at lave nye planer, men jeg håber at være i stand til at køre løb i den sidste del af sæsonen og efterfølgende have et godt vinterhalvår," fortæller belgieren i pressemeddelelsen.

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Næsten 6.000 kroner i puljen - 1 dag til start!

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

Ewan om Touren: Ved ikke hvad de tænkte

Vos tager sejren i Mysen

Corts angreb ikke planlagt – ”Hvad laver du her?”

Optakt: 6. etape af BinckBank Tour

Optakt: EuroEyes Cyclassics (Vattenfall Cyclassic)

Følg de danske klassikerspecialister på Amstel-etapen i BinckBank Tour

Edet tager fornem sejr i Frankrig

BinckBank Tour-analyse: I morgen var der atter en dag

Tysk spurtsejr på 1. etape af Tour de l’Avenir

Amerikansk sejr i Norge – Fuglsang i offensiven

Enkeltstartsmester fortsætter hos BMC

MAGNUS CORT VINDER UDBRUDSSEJR I BINCKBANK TOUR

Medie: Endnu en rytter forlader Sunweb

Brostensspecialist skifter til Movistar

Lars Bak med Lotto til tysk WorldTour-løb

Australsk banetalent bliver professionel

Cofidis-manager om Hansen: Nu kan vi gå efter klassement

Skægget franskmand jagter X-Men-medvirken

Stjerneparade meldes klar til Vueltaen

Skræmmende fransk bruttotrup til VM

Sagan kører Vueltaen som VM-forberedelse

Transferlisten 2018-19

Jesper Hansen skifter til Cofidis

Ewan efter Stuyven-kup: Vi prøver igen i morgen

”The Wolfpack” til Vueltaen med to danskere

Hecht efter etapesejr: Et eller to bjergpoint var målet

Flot solosejr til ung amerikaner i Colorado Classic

Seks store talenter med landsholdet til l'Avenir

TORSDAG

Suveræn hollænder: Det var ret hårdt

Dyre Izagirre-brødre forlader Bahrain

Polsk verdensmester følger sponsor til BMC

To danske hold i top 10 i Norge

Planlagt Trek-trick: Mads P skulle have ført an

Optakt: 5. etape af BinckBank Tour

BinckBank Tour-analyse: Et studie i forberedelse

Urørlig Van der Poel triumferer i Norge

Italiensk triumf i Tour du Limousin

Stuyven snyder sprinterne i BinckBank Tour

Niki Terpstra skifter til Direct Energie