Vuillermoz og Keukeleire ude af årets Tour de France
16. juli 2018 18:47 af Mathias Høj Foto: Sirotti

Efter at have ramt en tilskuer på søndagens brostensetape ved Tour de France, er AG2R La Mondiales Alexis Vuillermoz udgået af den franske Grand Tour.

 

Det blev en brutal kamp om at blive på cyklen på årets brostensetape i Tour de France, hvor rytterne stort set væltede på kryds og tværs. De ujævne brosten skabte stor dramatik for både seere og ryttere, hvor specielt AG2R-kaptajnen Romain Bardet var ramt af uheld. Det franske klassementshåb var ramt af defekt hele tre gange i løbet af søndagens etape, hvor Bardet i sidste ende minimerede sit tidstab til sine konkurrenter.

 

AG2R La Mondiale havde generelt en rigtig uheldig dag, hvor det ikke kun var Bardet, som blev ulykkesfugl. Holdets franske klatrer, Alexis Vuillermoz, kom i karambolage med en tilskuer, hvorefter det viste sig, at franskmanden pådrog sig et brud på højre skulderblad. Skadens omfang gør, at Vuillermoz ikke stiller til start på morgendagens tiende etape.

 

”En tilskuer med et kamera gik ud på vejen og flyttede sig ikke tilbage, og jeg havde ikke tid undvige sammenstødet. Jeg ramte kameraet. Jeg har et brud på skulderbladet, og jeg skal undersøges nærmere for at se, om en operation er nødvendig,” fortæller Vuillermoz i en pressemeddelelse.

 

Det franske WorldTour-hold har bestemt ikke haft den bedste første uge af Tour de France, da flere af holdets ryttere har været en tur i asfalten. Senest Vuillermoz, der ovenpå skuffelsen er tilfreds med at have bragt Bardet i en gunstig situation frem mod de kommende bjergetaper.

 

”Denne første del af Tour de France har været præget af uheld, specielt for Silvan (Dillier), Axel (Domont) og Mathias (Frank), der alle har været styrtet. Ikke desto mindre har vi fastholdt målet om at få Romain (Bardet) i en god position frem mod de kommende bjergetaper. På det personlige niveau er det en stor skuffelse. Jeg ville virkelig gerne hjælpe Romain i hans mission, men holdet forbliver meget stærkt, og jeg vil blive den største fan foran mit TV,” siger den franske AG2R-rytter i pressemeddelelsen.

 

Keukeleire: Valgrens kædeproblemer sendte Porte og jeg ud af Touren

Lotto Soudals Jens Keukeleire måtte mandag også forlade årets Tour de France, efter at belgieren var involveret i det samme styrt, som sendte Richie Porte ud det franske etapeløb. Mandag eftermiddag skulle Keukeleire have en MRI-skanning, der desværre for belgieren var slemt nok til et tidligt Tour-exit. 

 

Nervøsiteten var stor i feltet på søndagens brostensetape, men ifølge Lotto Soudal-rytteren var det ikke den nervøse stemning, som lagde grund til det dramatiske styrt. I stedet var det en dansker, som skabte kaos inden feltet ramte brostenene. Danske Michael Valgren skulle, ifølge Keukeleire, eftersigende have haft kædeproblemer, der resulterede i styrtet.

 

"Alle snakkede om nervøsiteten og brostenene i går, men styrtet, hvor Richie Porte og jeg blev fanget, havde ikke noget med det at gøre. Michael Valgren havde et kædeproblem, som skabte styrtet. Selvfølgelig gør mit knæ ondt, men det var kun efter etapen, at det begyndte at hæve. Man håber, at det bliver bedre på sådan en hviledag, men i dag fik jeg den hårde dom," fortæller Keukeleire i en pressemeddelelse.

 

Keukeleires forårssæson har ikke været fyldt med topresultater, hvilket belgieren også selv var opmærksom på før årets Tour de France. Lotto Soudal-rytteren kom til Touren for at glemme sit forår, men måtte til stor skuffelse udgå før morgendagens tiende etape.

 

"Jeg kom til Touren for at glemme mit forår, som også var fyldt med uheld, og derfor er det sådan en skam, at jeg skal forlade løbet. Det er for tidligt at lave nye planer, men jeg håber at være i stand til at køre løb i den sidste del af sæsonen og efterfølgende have et godt vinterhalvår," fortæller belgieren i pressemeddelelsen.

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Lefevere: At vinde VM i holdenkeltstart var den ultimative triumf

Feltet.dk-skribent skifter til hollandsk cykelhold

Havik og Stroetinga til tops i Gent

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

EF henter talentfuld colombianer

To tidligere WorldTour-slovenere vender hjem

Jesper Hansen: Jeg har gode muligheder for Tour de France

Uheldig Katusha-rytter i asfalten igen på træningstur

Van der Poel øjner Paris-Roubaix og Gent-Wevelgem

Sidste chance - STEM til Danish Bike Award

Aqua Blue Sports-direktør smækker med døren: Hav en fantastisk dag!

Ruten til Arctic Race of Norway offentliggjort

Valgren og Hansen sendes fra Astana med tak

Astana dropper Andriy Grivko og Riccardo Minali

Overblik: Transferlisten 2018-2019

Transferliste 2018-2019 - DANSK

MANDAG

Portugisisk talent bliver holdkammerat med Bjerg og Egholm

Movistar-boss: Spansktalende duo til start ved Touren i 2019

Tyrkiet Rundt-rute offentliggjort

Van Aert forventer grønt lys fra UCI til at køre på landevejen

Nibali afhørt af fransk politi

Groupama-FDJ lancerer et nyt kontinentalhold

Sidste løb inden pension gav karrierens første sejr

Lars van der Haar: Med lidt held kan jeg køre på podiet

Tidligere Saxo Bank-sportsdirektør slutter sig til Groupama-FDJ

Tao Geoghegan Hart ser frem til endnu en lærerig sæson

Mægtige Van der Poel om sejr: Et af mine bedste løb

GOOD VIBES ONLY – LOUISON BOBET – Good looking and great feeling

SØNDAG

Tysk topsprinter fortryder ikke at have forladt Quick-Step

Medie: Tidligere Sky-doktor står overfor medicinsk domstol

Roglic om 2019-sæson: Vil på podiet i en Grand Tour

Hjemlig profil til start ved Tour Colombia næste år

Van der Poel dominerer atter en gang i Superprestige

Europamester og verdensmester snydt af italiener i Gavere

Ny sponsor til George Hincapie

Sanne Cant vinder første løb i sæsonen

Stybar har målene klar for 2019 sæsonen

Lefevere afviste 52-årige Tafi: Jeg forstår det ikke

Aldrende Matteo Montaguti skifter til Androni-Sidermec

LØRDAG

Iljo Keisse og Elia Viviani teamer op til seksdagesløbet i Gent

Nibali flirter videre med Team Sky