Annonce

Vlasov: Jeg lavede et hul, mens favoritterne så hinanden an
28. oktober 2020 20:03Foto: Astana Pro Team
af Mathias Lørup Jakobsen

På en dag hvor det kun var de absolut stærkeste, som kunne sidde med, lykkedes det for Astanas Aleksandr Vlasov at slå til på det helt rigtige tidspunkt og skabe et rigtigt flot resultat. 

Dramatisk bjergdrama med slovensk vinder: Se highlights fra 8. etape

se mere cykling på

De fleste danske cykelfans husker nok stadig Aleksandr Vlasov bedst, som værende en af de Astana ryttere der måtte udgå tidligt af årets Giro d’Italia. En tidlig udgang der hæmmede Jakob Fuglsangs chancer markant, da Vlasov skulle have været Fuglsangs væbner på de stejle stykker.

Intet er dog så skidt, at det ikke er godt for noget, for udgangen af Giroen betød, at han i stedet kunne stille til start i Vuelta a España - et løb, hvor han nu flere gange har bevist, at han hører til blandt de bedste klatrere.

Vlasov sluttede som nummer fire på dagens svære etape, hvor det for en stund så ud til, at han ville løbe med sejren. Selv er Vlasov også rigtig glad for resultatet.

 

”I dag gav jeg alt jeg havde, men det var ikke nok til en sejr, fordi Carapaz, Roglic og Martin bare var stærkere. Ikke desto mindre er jeg glad for resultatet og min form bliver bedre dag for dag. Det var en god test for mig i bjergene,” siger Vlasov i en officiel pressemeddelelse fra Astana Pro Team.


Og der er plads til at være positiv, for på trods af en højintens etapeafslutning, formåede Vlasov at holde hovedet koldt og stak således af på det helt rigtige tidspunkt. Selv mener Vlasov også, at han kørte etapen præcis som han skulle.

 

”Da vi startede stigningen, rykkede jeg mig op foran og forsøgte at følge efter favoritterne. Der var mange angreb, men jeg kunne følge dem alle sammen. Stigningen var virkelig hård, men det lykkedes mig at bevare min rytme. Jeg besluttede mig for at angribe, og jeg synes selv det var godt. Jeg lavede et hul, mens rivalerne så hinanden an,”

 

Vlasovs flotte ottende etape har resulteret i, at han er klatret op på en 15. plads i det samlede klassement, og ligger nu på en samlet 15. plads. Han er nu seks minutter og 52 sekunder efter løbets førende rytter, Richard Carapaz (Ineos Grenadiers)

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Team Jumbo-Visma?

Landevej

Garcia Cortina klar til 2021: Ikke flere undskyldninger

Landevej

Stybar vender tilbage til VM i cyklecross

Cross

Eksklusivt interviewVil tilbage til 2019-niveauet: Quaade bliver hos Riwal Cycling Team

Landevej

3. afdeling af Uno-X Cup køres onsdag - tilmeld dig her

E-cykling

Eksklusivt interviewJuul-Jensen løfter lidt af sløret for løbsprogrammet

Landevej

Video i artiklenGør dig klar til 2021 - kæmpe gennemgang af holdene

Landevej

Annonce